Marmaraereğlisi'nden Kısa Kısa

Marmaraereğlisi'nde 'Yaşlı Bakım Merkezi' yapılacak.

Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından ilçede 'Yaşlı Bakım Merkezi' yapılacak.

Belediye Başkanı İbrahim Uyan, yaptığı açıklamada, mülkiyeti Marmaraereğlisi Belediyesine ait olan 9 bin 100 metrekarelik bir spor alanı olan imar planının, engelsiz yaşam ve yaşlılar için bakım merkezi yapılmak üzere engelsiz yaşam alanı olarak değiştirildiğini söyledi.

İlçenin ihtiyacı olan bu projenin bölgedeki bir eksikliği ortadan kaldıracağını ifade eden Uyan, ''Arsası belediyemiz tarafından tahsis edilmiş olan bu proje, belediyemiz öncülüğünde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılacaktır. Bu tür sosyal ihtiyaçlara da son derece büyük bir hassasiyetle eğiliyoruz. Bölgemizde ne eksik ise onu yapıyoruz. Yapamayacaklarımızı da ilgili kurumlara bildirerek yapılmasını takip ediyoruz'' dedi.

- Marmaraereğlisi'nde yol yapım ve asfaltlama çalışmaları

Marmarereğlisi Belediyesi'nin, ilçede asfaltlama ve yol yapım çalışmaları sürüyor.

Belediye Başkanı İbrahim Uyan yaptığı açıklamada, ilçenin ihtiyaç duyulan bütün bölgelerinde asfaltlama ve yol yapım çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Mahalle bazlı yapılan çalışmalarında ekiplerinin büyük bir özveri ile hava koşulları ne olursa olsun çalışmalarını aksatmadan sürdürdüklerini ifade eden Uyan, ''Yeniçiftlik mahallesinde daha önce kır tarlası olarak parsellenmiş taşınmazların yollarını açarak 50 bin ton stabilize, by-pass ve tüvenan malzemesi ile yolun asfalttan önceki ham zemin hali oluşturuldu. Çalışmalar kapsamında asfaltlama işlemlerine de başladık'' diye konuştu.

Halkın daha güzel bir kentte yaşayabilmesi için imkanlarını seferber ettiklerini kaydeden Uyan, ihtiyaç duyulan bölgelerde de bu tür çalışmaların startını vereceklerini kaydetti.

- Marmaraereğlisi'de şehirlerarası otobüs terminali yapılacak

Marmaraereğlisi'ne şehirlerarası otobüs terminali yapılacağı bildirildi.

Belediye Başkanı İbrahim Uyan, yaptığı açıklamada, ilçenin girişinde bulunan 6 bin metrekarelik arsanın şehirlerarası otobüs terminali yapılmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edildiğini söyledi.

Yapımı kısa sürede tamamlanacak olan terminalin halka daha rahat bir ortamda daha iyi hizmet vereceğini ifade eden Uyan, '2016 yılı içerisinde başlanıp, kısa bir süre içerisinde bitirilmesi planlanan terminalin halkın hizmeti sunulmasının ardından ilçenin yüzü değişecek. İlçemize ve halkımıza yakışır bir terminalin yapılmasının takipçisi olacağız'' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA