Maltepe 'Tesir' Altında Kaldı

Maltepe Belediyesi’nin ocak ayındaki kültür-sanat etkinlikleri kapsamında, İngiliz oyun yazarı Lucy Prebble’nin "Tesir" isimli eseri, "Siyah Beyaz ve Renkli Tiyatro" adlı tiyatro topluluğu tarafından sahnelendi.

Maltepe 'Tesir' Altında Kaldı
Yazarına 2012’de İngiltere’de National Theatre’da "En İyi Oyun"dalında ödül kazandıran oyun, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluştu. Çağrı Şensoy’un yönettiği, Sanem Öge’nin çevirisini yaptığı, aşkı ve yalnızlaşan insanı bir antidepresan deneyi ile sorgulayan ve laboratuvar ortamında sahnelenen oyunda dizi, sinema ve tiyatro dünyasının tanınan oyuncuları Salih Bademci, Güneş Sayın, Aslı Yılmaz, Metin Yavuzoğlu rol aldı.

Geçtiğimiz nisan ayında düzenlenen 19. Afife Jale Ödül Töreni’nde Aslı Yılmaz’a "Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Ödülünü" de kazandıran oyunda, depresyona çare arayan bilimsel bir deneyin ortasında tanışan iki gencin büyüyen aşkları anlatıldı. Maltepeli tiyatroseverlerin büyük ilgi gösterdiği oyun sahne tasarımı ve oyuncuların güçlü performansıyla büyük beğeni topladı.
Kaynak: İHA