Gençler Sertifikalarını Aldı

Adıyaman Gençkuşak Girişimci Kadınlar ve istihdam Derneği (AKİD) tarafından yürütülen ‘Gençlerin Günlük Hayatta Karar Verme Süreçlerine Dahiliyeti’ Projesinin kapanışı yapıldı.

Gençler Sertifikalarını Aldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından da desteklenen ‘Gençlerin Günlük Hayatta Karar Verme Süreçlerine Dahiliyeti’ Projesine katılarak çeşitli eğitimler alan gençlere sertifikaları düzenlenen tören ile verildi.

Petrol-İş sendikası salonunda gerçekleştirilen projenin kapanış toplantısına çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisinin yanı sıra kursiyerler katıldı.

Proje kapsamında 72 genç katıldığı eğitimler sonrasında sertifika aldı. Proje kapsamında 14-29 yaş aralığında bulunan gençler İngilizce ve girişimcilik eğitimine alındı.

Projenin açılış konuşmasını yapan Adıyaman Genkuşak Girişimci Kadınlar ve İstihdam Derneği Başkanı Birsen Günay proje hakkında bilgi vererek, “ Projemiz üretken teknolojik uygulama çıktısına sahip olarak gençlerin teknolojiye ilgisini artırarak ülkenin teknolojik kalkınmasına katkı sağlayacağından ötürü bilimsel araştırma projesidir. Gençlerin sorunlarına, mevcut uygulamalardan farklı ve daha etkin çözümler sunarak interneti ve diğer teknolojik imkanları kullanarak farklı genç gruplarının kaynaşmasını, sosyal paylaşımlarını arttırmalarını amaçladığı için yenilikçi projeydi. Projemiz amacına uygun olarak gençlerin günlük hayatta karar alma mekanizmalarına, günlük hayatta kopamadıkları teknoloji ile dahil olmalarını sağladık. Projemiz kapsamında İngilizce eğitiminden 34, girişimcilik eğitiminden ise 38 arkadaşımız faydalandı” diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın çeşitli sivil toplum kuruluşlarının gençlik projelerini desteklediğini ve Adıyaman’da ki bu hazırlanan projenin çok önemli olduğunu, Bakanlığın yeni dönemde 8 projeye daha destek vereceğini söyledi.



Projede görev alan Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bayram Erzurumlu ise konuşmasında, gençlerin karar verme konusuna dahiliyetinin kamuoyu adına çok önemli olduğunu belirterek, demokratik yönetimlerden bahsetti.

Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Suat Aşkın, girişimcilik ile ilgili açıklamada bulunarak, girişimçilik konusunda gençlerin daha aktif yer alması gerektiğinin önemine işaret etti.

İpekyolu Kalkınma Ajansı Koordinatörü Onur Yıldız, bir ülkenin en önemli servetinin insan güçü olduğunu, bir ülkenin gelişiminde insan gücünün etkileyici bir faktör olduğunu belirterek, nüfusun genç ve dinamik olması gerektiğinin altını çizdi.

Adıyaman OSB Başkanı Kadir Çelenk ise, girişimcilik ruhunun kazandırılmasının gerektiğini, Adıyaman’da girişimciliğin istenilen seviyede olmadığını vurguladı.

Konuşmaların ardından eğitime katılan gençlere sertifikaları verildi.

Kaynak: İHA