Beyoğlu'nda Eylem

MAZLUMDER ile KÜRESEL BAK üyeleri, 'Güneydoğu'daki operasyonların durdurulması ve müzakere sürecinin başlatılması' istemiyle eylem yaptı.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUM-DER) ile Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (KÜRESEL BAK) üyeleri, 'Güneydoğu'daki operasyonların durdurulması ve müzakere sürecinin başlatılması' istemiyle Beyoğlu'nda eylem yaptı.

Tünel'de toplanan gruptakiler, 'barış zinciri' oluşturup, düdük çalarak taleplerini dile getirdi.

Grup adına açıklama yapan MAZLUM-DER Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Betül Demir, 'Güneydoğu'daki operasyonların son bulmasını, barış ve müzakere sürecinin yeniden başlamasını' arzu ettiklerini söyledi. Demir, silahların susmasını talep ettiklerini kaydederek, “Çok daha huzurlu ve kardeşçe yaşanacak bir Türkiye için yarına umutla bakmak ve artık geleceğimizi korkusuzca kazanabilmek için bir an evvel silahlar sussun, müzakereler yeniden başlasın diyoruz” şeklinde konuştu.

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

Eylem dolayısıyla polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Öte yandan, Galatasaray Meydanı'nda toplanan İHD ile Cumartesi Anneleri üyeleri de eylem yaptı. Pankart açarak, kayıpların fotoğraflarının bulunduğu dövizler ve kırmızı karanfiller taşıyan gruba, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da destek verdi.
Kaynak: AA