'Dizimin Biri Boş Kaldı'

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 5 yaşındaki arkadaşı Dursun Kaan Taşcı ile kaybolan 8 yaşındaki Bayram Erol'un babaannesi Rukiye Erol, torununun bulunması için umutlu bekleyişini sürdürüyor.

Babaanne Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşıyla kaybolan torunundan 5 gündür haber alınamadığını söyledi.

Herkesin çocukların bulunması için canla başla çalıştığını belirten Erol, "Devletimizden Allah razı olsun. Çocukların bulunması için herkesten yardım bekliyoruz" dedi.

Erol, şöyle devam etti:

"Yavrularımızı bulsunlar artık, ne olur. Kar yağar, kalır çocuklarımız oralarda, donarlar. Torunumla kaybolduğu günün sabahı görüştüm. Saat 09.30'da çocuğu görünce okula niye gitmediğini sordum. Okulunun olmadığını söyledi. 'Yemiş topladım' dedi. 'Oğlum, hava soğuk, eve git, annen seni bekliyor' dedim. Sonra geldim ki çocuk kaybolmuş, gitmiş."

- "Ben onlarsız duramam"

Babaanne Erol, torununun kaybolduğu günün sabahında erken kalktıklarını, Bayram'ın dedesine sarılmak istediğini söylediğini aktardı.

Erol, şunları söyledi:

"Dede, seni kucaklayacağım, öpeceğim, sonra git' demiş. Çocukları iki dizimin üstünde büyüttüm, yemedim, içmedim. Bir dizim Berat'ın (Bayram'ın ikizi), diğer dizim Bayram'ındı. Dizimin biri boş kaldı. Ne olur yardım edin. Ben onlarsız duramam. Anasından daha çok ben büyüttüm. Ne olur bulsunlar, bize yardım etsinler. Artık bacaklarımız gitmiyor. Anneleri hasta, perişan. Kaçırdılar ise de bulsunlar."

Bayram'ın ikiz kardeşi Berat da "Kardeşimi bulsunlar, uçaklarla bize yardım etsinler, annem ağlıyor, çok üzülüyor" ifadesini kullandı.

Bayram'ın kardeşi 4 yaşındaki Rukiye de ağabeyinin bulunmasını istedi.

- "Anne, Garip de beni kurtarır mı?"

Dursun Kaan Taşcı'nın 14 yaşındaki ablası Elif de çocuklardan mutlu haber gelmesi için dua ediyor.

Kardeşi ile Erol'un bulunması için çalışmaların sürdürüldüğünü anlatan Taşcı, "Kardeşim ile Bayram'ın bir an önce bulunmasını istiyorum" dedi.

Gündüzleri dışarıda oynayan kardeşinin akşamları eve geldiğini dile getiren Taşcı, "Akşamları eve gelip annemize 'Anne sana bir sarılayım' derdi. Bana da sarılırdı. Son günlerde hep 'Anne, ben seni çok seviyorum, İhsan dayımı çok seviyorum, teyzemleri çok seviyorum' diyordu" ifadelerini kullandı.

Abla Taşcı, kardeşinin kaybolduğu gün sabah saatlerinde annesiyle televizyonda çizgi film izlediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Annem anlatıyor, izlediği çizgi filmde bir kuyu varmış, kuyunun içine çocuklar düşüyormuş. Filmde köpek varmış. Kaan, 'Anne, köpek nasıl kurtaracak?' demiş. Köpek, kuyunun içine borular atmış, iplikle tutturup merdiven yaparak çıkarmış. Bizim de adı Garip olan köpeğimiz var. Kardeşim de izlediği filmin etkisiyle 'Anne, Garip de beni kurtarır mı?' demiş."

Kaynak: AA