Batı Şeria'da Cenaze Törenleri

İsrail'in naaşlarını alıkoyduğu 3 Filistinli son yolculuğuna uğurlandı

RAMALLAH - Batı Şeria'da, İsrail’in naaşlarını alıkoyduğu 3 Filistinli son yolculuğuna uğurlandı.

İsrail askerleri tarafından öldürülen Muhammed Ayyad (21) ve Enes Hammad (21) isimli Filistili iki genç için Ramallah'ın doğusundaki Silvad beldesinde düzenlenen cenaze törenine binlerce Filistinli katıldı. Filistinli gençlerin naaşları cenaze töreninin ardından belde mezarlığına defnedildi.

İsrail askerlerinin kurşunuyla hayatını kaybeden Eşregat Katanani (16) isimli Filistinli genç kızın naaşı da binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından Nablus'un doğusundaki Askar Mülteci Kampı mezarlığında toprağa verildi.

Cenazeye katılanlar, Filistin bayrağı ve Filistin gruplarına ait flamalar taşıyarak, sık sık İsrail aleyhine sloganlar attı.

Ayyad 18 Aralık, Hammad'ın ise 4 Aralık'ta "İsraillileri arabayla ezmeye çalıştıkları", Katanani ise 22 Kasım'da "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" gerekçesiyle İsrail askerleri tarafından öldürülmüştü.

Filistin Kızılayı tarafından 1 Ocak'ta yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerince öldürülen 23 Filistinlinin cenazelerinin Batı Şeria ile İsrail arasındaki kontrol noktalarından teslim alındığı belirtilmişti.

İsrail 31 Aralık'ta da Batı Şeria'dan 7 Filistinlinin naaşını Filistin Kızılayı'na teslim etmişti.

Ekim ayından bu yana "bıçakla veya araçla saldırı girişiminde bulundukları" iddiasıyla vurularak öldürülen pek çok Filistinlinin cesedi hala İsrail tarafında tutuluyor.

İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle bölgede gerginlik giderek artarken, Batı Şeria ve Kudüs'ten hemen hemen her gün "İsraillilere bıçaklı veya araçla saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor.
Kaynak: AA