Akar'dan Ensar Vakfı'na Ziyaret

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, İl Başkan Yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Ensar Vakfı Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Gözü’yü ziyaret etti.

Ziyarette Konuşan Akar, yaşanan terör olaylarının sona ermesi için herkesin elini taşın altına koymasını belirterek, sorunların medenice tartışarak, diyaloğun ön planda tutulması gerektiğini söyledi.

Akar, terörün olduğu yerde çözümün olamayacağını anlatarak, “Herkes ve her kesim huzursuzluğa neden olabilecek her türlü söylemlerine dikkat etmeli. Ensar Vakfı gibi sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere her kesimin ülkemizin, bölgemizin ve dünya barışının oluşturulmasında etkin bir şekilde rol alması ve bu yapılardan yararlanılması gerekir. Millet ile el ele verip bu zor günleri en kısa sürede atlatacağız. Televizyonlarda ve basın yayın organlarında maalesef 13 ve 14 yaşlarındaki çocukların ellerinde roketatar ve bomba görüyoruz. Bu durumda bizleri ziyadesi ile rahatsız ediyor. Çocukların ellerinde kitap, defter ve kalem olması gerekir. Ensar Vakfı gibi hayır kurumları, terör mağdur olmuş çocuklarımıza sahip çıkacaktır” dedi.

“HALKIMIZI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”

Yaşanan terör olaylarından dolayı mağdur olan esnaf ve halkın durumuna da değinen Akar, “Başbakanımızın talimatı ile terör olaylarının yaşandığı illerin valiliklerinde zarar tespit komisyonu oluşturulmuş. Halkımızın zararlarının tazmin edilmesi, mağduriyetinin giderilmesi konusunda ciddi bir hassasiyet var. Burada sizlerin aracılığı ile Diyarbakır halkına ve bölge halkına çağrıda bulunmak istiyorum. Buralardan göç edip başka yerlere yerleşmek doğru bir davranış değil. Yakın zamanda tamamen bu sorunları çözmüş olacağız. Herkes can ve mal emniyeti içerisinde yaşama imkanına kavuşacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA