Tunceli'de Terör Operasyonu

Jandarma ve polis ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 10 kişi gözaltına alındı, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda silah ve dokümanlar ele geçirildi.

Tunceli il merkezi ve Hozat ilçesinde güvenlik güçlerince gerçekleştirilen terör operasyonunda 10 kişi gözaltına alındı, silah ve dokümanlar ele geçirildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, terörist unsurlara yönelik jandarma ve polis ekiplerinden oluşan güvenlik güçlerince il merkezi ile Hozat ilçesinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Şüpheli 10 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, zanlıların ikametlerinde yapılan aramalarda, biri 7,65 milimetre diğer kurusıkı 2 tabanca, 7 ruhsatsız av tüfeği ve bu silahlara ait mühimmatlarla 2 el telsizi, çok sayıda dijital belge ve yazılı doküman ile muhtelif malzeme ele geçirildi.

Açıklamada, güvenlik güçlerinin il genelinde terörist unsurlarına yönelik düzenlediği operasyonların, bölge halkının da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla kararlılıkla süreceği bildirildi.
Kaynak: AA