Samsun'daki Evden Hırsızlık İddiası

İlkadım ilçesinde bir evden hırsızlık yapılmasıyla ilgili bir kişi yakalandı.

İlkadım ilçesinde bir evden hırsızlık yapılmasıyla ilgili bir kişi yakalandı.

Edinilin bilgiye göre, yaklaşık 10 gün önce Bahçelievler Mahallesi'nde Nazım S'ye ait evin kapı kilidinin kırarak evde bulunan 15 bin lira değerindeki ziynet eşyasının çalınmasıyla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Soruşturma sürdüren Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çevredeki güvenlik kamera kayıtlarının incelemeye aldı. İnceleme sonucunda olayda kullanıldığı anlaşılan otomobilin Ankara'daki sahibine ulaşıldı.Aracın sahibinin aracı Aykut U, adlı kişiye emanet olarak verdiğini söylemesi üzerine ekipler Aykut U'ya ulaşarak gözaltına aldı.

Araştırmada, Aykut U'nun Ankara'nın Ayaş ilçesindeki cezaevinde hükümlü olduğu ve izinli olarak çıktığı Murat A. ile birlikte Samsun'a geldiği ve sonra da hırsızlık olayını gerçekleştirildikleri belirlendi.

Gözaltına alınan Aykut U'nun emniyetteki ifadesinde, kendisinin araçta beklediğini, Murat A'nın hırsızlık olayı gerçekleştiğini söylediği öğrenildi. Murat A'nın olaydan sonra Samsun'dan ayrılarak Ankara'daki izinli çıktığı cezaevinde döndüğü tespit edildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
Kaynak: AA