Nijerya'da Şiddet

Adamawa eyaletinde düzenlenen saldırıda 9 kişi öldü.

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Adamawa eyaletinin başkenti Gombi'de düzenlenen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 9 kişi hayatını kaybetti.

Yerel Kızılhaç yetkilisi Maikano Abdullahi, pazar yerinde genç bir intihar bombacısının üzerindeki patlayıcıları infilak ettirmesi sonucu en az 9 kişinin öldüğünü, 25 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Kentteki öğrencilerden Hasan Salih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, intihar yeleği giyen saldırganın Gombi'deki pazar yerinde insanların cuma namazına gittiği sırada üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdiğini belirtti.

Diğer yandan, Chibok Kalkınma Derneği Başkanı Pogu Bitrus, kentteki bir sebze pazarında çarşamba günü düzenlenen intihar saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 21'e çıktığını söyledi.

Ordu Sözcüsü Mustafa Anka, kente giren 6 saldırgandan ikisinin kadın kılığına girerek kendilerini gizlediğini belirtti.

Kentteki bir hastanede görev yapan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir hemşire ise kentteki saldırıyı kadın kılığına girmiş bir erkek saldırganın yaptığını ifade etti.

Chibok kentinde, 14 Nisan 2014'te yaklaşık 270 kız öğrenci, terör örgütü Boko Haram militanları tarafından kaçırılmıştı. Öğrenciler örgütün elinden henüz kurtarılamadı.
Kaynak: AA