Mısır'da Gösteriler

Ülkenin pek çok kentinde yönetim karşıtı gösteri yapıldı.

Mısır'da, 25 Ocak Devrimi’nin 5'inci yıl dönümünün ardından 13 ilde yönetim karşıtı gösteriler düzenlendi.

Mısırlılar, 'Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi'nin 25 Ocak Devrimi'nin yıl dönümü nedeniyle rejimin düşmesi için 'Devrim devam ediyor' sloganı altında sokaklara inilmesi çağrısı üzerine, cuma namazının ardından ülke genelinde eylemlere başladı.

Başkent Kahire, İskenderiye, Buhayra, Kefr eş-Şeyh, Şarkiyye, Dekahliye, Dimyat, Minufiye, Feyyum, Beni Suveyf, Minya, Giza ve Kalyubiye'nin pek çok ilçesinde gösteriler düzenlendi.

Yönetimin muhaliflere karşı ihlallerini protesto eden göstericiler, Mısır devriminin taleplerinin gerçekleşmesini ve siyasi tutukluların serbest bırakılmasını istedi.

Eylemlerde, 'Halk rejimin düşmesini istiyor' ve 'Devrim meydanlarda sürüyor' gibi sloganlar atan göstericiler, darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile bazı siyasi tutukluların posterleri ve Rabia işaretlerini taşıdı.

Beni Suveyf'e bağlı Beni Hadir köyünde göstericiler ile polis arasında yaşanan ufak çaplı arbedenin dışında ülkenin çeşitli kentlerinde düzenlenen gösterilerde herhangi bir silahlı çatışma ve ölen ya da yaralanan olmadı.

Mısır'da 25 Ocak 2011'de başlayan kitlesel gösteriler halk devrimine dönüşmüş ve 11 Şubat'ta Hüsnü Mübarek'in istifa etmesiyle son bulmuştu.

Kaynak: AA