MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

'Bu milletin anayasasını bu milletten oy almış, seçimlerle gelmiş TBMM yapar ve nihai kararı da aziz milletimiz verir' 'TBMM'de anayasa yapım sürecine gölge düşürmeyin, Sayın Cumhurbaşkanı. Bırakın da bu parlamentoda bu komisyon çalışsın'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 'Bu milletin anayasasını bu milletten oy almış, seçimlerle gelmiş TBMM yapar ve nihai kararı da aziz milletimiz verir' dedi.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, yeni anayasa için Uzlaşma Komisyonu'nun 4 Şubat Perşembe günü toplanacağını anımsatarak,TBMM'nin, egemenliğin yegane kaynağı olduğunu belirtti.

Oktay Vural, buna darbe vurmak isteyenlerin bulunduğunu ifade ederek, 'Sayın Cumhurbaşkanı, anayasa yapım süreciyle ilgili, TBMM dışından bir takım sivil toplum örgütleriyle parlamentoya adeta bir dayatma arayışındadır' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, milletin anayasasını TBMM'nin dışında yandaş sivil toplum örgütlerine havale ettiğini öne süren Vural, 'Paralel Meclis mi oluşturdunuz? Siz kim oluyorsunuz da milletimizin egemenliğine el koyuyorsunuz?' diye sordu.

TBMM'yi by-pass etme girişimine başlandığını savunan Vural, şunları söyledi:

'Bu, bir takım STK'lar aracılığıyla milleti dışlamadır. Bu ne cüret, bu ne aymazlıktır? Bu milletin anayasasını bu milletten oy almış, seçimlerle gelmiş TBMM yapar ve nihai kararı da aziz milletimiz verir. Bu Meclis derneklerin dayatması altında çalışan bir Meclis de değildir. Bu Anayasa'yı TBMM yapacaktır. Sana kim söyledi parlamenter sistemin miadını doldurduğunu? Miadını dolduran parlamenter sistem değil, millet iradesine darbe yapmak isteyen, TBMM dışında egemenlik platformları oluşturmak isteyen zihniyettir. Dert anayasa değil, dert başkan olma kariyeridir. 13 yıldır milli iradenin temsilcisi TBMM değil miydi? Parlamentoda elit yok, millet iradesi vardır. Madem Türk tipi başkanlık öneriyorsun, muhtarlarla yaptığın bir toplantıyı 'ne mutlu Türküm diyene' diyerek bitir.'

- 'Bırakın da komisyon çalışsın'

Amaçlananın 'başkanlıkla birikte Türkiye'nin idari yapısını değiştirmek' olduğunu belirten Oktay Vural, 'Aklında, üniter devlet yapısını değiştirme, eyalet ve federasyon var. Özerk yönetimlerin olmasını sağlamaktır. Soğanın cücüğü burasıdır' dedi.

Türkiye'nin önündeki siyasi projenin amacının 'Kürtleri kopartmak ve başkentler oluşturmaktır' diyen Vural, 'Türkiye'de bir Kürdistan, bir federasyon olmayacaktır' değerlendirmesinde bulundu.

Vural, 'TBMM'de anayasa yapım sürecine gölge düşürmeyin, Sayın Cumhurbaşkanı. Bırakın da bu parlamentoda bu komisyon çalışsın' diye konuştu.
Kaynak: AA