Metin Feyzioğlu'na protesto

Çağdaş Hukukçular Derneği Mersin Şubesi avukatları Mersin Barosu toplantısında Metin Feyzioğlu'nu protesto etti.

Metin Feyzioğlu'na protesto
Metin Feyzioğlu'na protesto
Feyzioğlu, Mersin Barosu tarafından düzenlenen Meslek İçi Eğitim Semineri'ne katıldı. Metropol İş Merkezi'ndeki baro toplantı salonunda düzenlenen seminerde konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan Feyzioğlu, salonda bulunan Çağdaş Hukukçular Derneği Mersin Şubesi üyesi bir grup avukat tarafından akademisyenlerle ilgili yaptığı açıklamaları nedeniyle protesto edildi.

Tepkilerini oturdukları yerden gösteren avukatları kürsüye davet eden Feyzioğlu, 'Gelin kürsüden giriş, gelişme ve sonuç olsun. Tutarlı bir şekilde basın mensuplarının önünde eleştirilerinizi dinleyelim, istifade edelim' dedi.

Metin Feyzioğlu'na protesto

Bunun üzerine kürsüye gelen ÇHD Mersin Şube Başkanı Mehmet Altuntaş, kendilerinin de avukat olduğunu hatırlatarak, Barolar Birliği Başkanı'nın akademisyenlere dönük yapmış olduğu açıklamadan son derece rahatsızlık duyduklarını söyledi. Avukatlar olarak Barolar Birliği'ne ve Barolar Birliği'nin başkanını eylem ve sözlerine karşı eleştirel tutumlarını ifade etmek istediklerini belirten Altuntaş, 'Tahir Elçi, sağ olmuş olsaydı kesinlikle akademisyenler için avukatlık yapacak ilk kişiydi bu da biline. Biz Barolar Birliği Başkanı'nın ifade özgürlüğü kapsamında meseleye yaklaşması gerektiğini ve akademisyenlere karşı linç kampanyası yürütülürken böyle bir tutuma girmemesini beklerdik' diye konuştu.

Metin Feyzioğlu'na protesto

Metin Feyzioğlu'na protesto