Gaziantep'te Organ Bağışı

Beyin ölümü gerçekleşen genç kadının organları Ankara, Adana ve Gaziantep'teki 5 hastaya umut olacak.

Gaziantep'te beyin ölümü gerçekleşen 18 yaşındaki kadının organları, 5 hastaya nakledilecek.

Alınan bilgiye göre, 3 gün önce Güneş Mahallesi'ndeki evine gelen Hayrettin Gügercin, imam nikahlı eşi Tuğba Tilki'yi (18) baygın halde buldu. Ambulansla Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesine kaldırılan bir çocuk annesi kadın, daha sonra ise özel bir hastaneye sevk edildi.

Yapılan müdahalelere rağmen Tilki'nin beyin ölümü gerçekleşmesi üzerine, doktorlar ailesiyle görüşerek organların bağışlanması için ikna etti. Yapılan işlemlerin ardından Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinden oluşan ekip yaklaşık 6 saat süren ameliyatın ardından kadının organlarını aldı.

Kadının akciğeri, Türk Hava Kuvvetlerine ait kargo uçağıyla Ankara'ya gönderilirken, karaciğer ve böbrekler Adana'daki nakil bekleyen uyumlu hastalara, kornealar ise Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesine yollandı.

Anne Feride Tilki, yaptığı açıklamada, doktorların talebi üzerine bağış kararı verdiklerini belirterek, kızının organlarının yaşamaya devam etmesini istediklerini dile getirdi.

Genç kadının cenazesinin ise Adli Tıp Kurumuna gönderileceği öğrenildi.
Kaynak: AA