Espark'ta 'Düşler Mozaiği' Etkinliği
ECE Türkiye Proje Yönetimi A.Ş. tarafından yönetilen Espark Alışveriş Merkezi, 1-7 Şubat tarihler arasında gerçekleştireceği “Düşler Mozaiği” etkinliği kapsamında, büyüleyici bir sergiye ve çok renkli atölye çalışmalarına ev sahipliği yapacak.

Tarihi 4.000 yıl öncesine dayanan mozaik sanatını, Türkiye’nin en önemli müzelerinde yer alan mozaikler eşliğinde günışığına çıkaracak olan proje; antik dünyadan modern zamanlara uzanan bir çizgide bu köklü sanatı gündelik yaşama taşıyacak. Etkinlik alanında teorik ve pratik anlamda mozaik sanatının tüm aşamalarını eğitmenleriyle birlikte deneyimleyecek olan çocuklar aileleri ile birlikte, farklı tekniklerle üretilmiş mozaik taşlar kullanarak çeşitli objeleri dekore edecekler ve üç boyutlu mozaik eserler üretecekler. Workshoplar; çocuklarda üretkenliği, farklı ve özgün düşünme yeteneğini desteklemek ve kültür-sanat ile çocuk arasındaki bağı güçlendirmek üzere planlandı.
Açıklamada, sergilenecek eserlerin ise; Soteria Mozaiği - Hatay Arkeoloji Müzesi, Zenci Balıkçı Mozaiği - Hatay Arkeoloji Müzesi, Apollon Ve Daphne Mozaiği - Hatay Arkeoloji Müzesi, Koç Başları Mozaiği - Hatay Arkeoloji Müzesi,Süleyman’ın Düğümü Mozaiği - Hatay Arkeoloji Müzesi, Avlanan Amazonlar Mozaiği (2 Detay) - Haleplibahçe Müzesi, Ktisis Mozaiği - Haleplibahçe Müzesi, Çingene Mozaiği - Zeugma Mozaik Müzesi, Okeanos Ve Tethys Mozaiği - Zeugma Mozaik Müzesi, Geometrik Desenli Oda Tabanı Mozaiği - Zeugma Mozaik Müzesi ve Pasiphae-Daidalos Mozaiği - Zeugma Mozaik Müzesi olduğu belirtildi.
