Suriyeli Sığınmacılara Kömür Yardımı

En çok sığınmacının barındığı kentlerin başında gelen Şanlıurfa'da, Suriyelilere 12 bin ton kömür dağıtılıyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Şanlıurfa'da kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde kalan Suriyelilere kömür dağıtımına başlandı.Valilikten yapılan açıklamaya göre, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün girişimleriyle getirilen 12 bin ton kömür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle dağıtılıyor.

Vali Küçük, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sığınmacıları en güzel şekilde ağırlamaya çalıştıklarını belirtti.Kömür dağıtımının soğuk havalarda çok önemli olduğunu söyleyen Küçük, önceden tespit edilen evlere 50 personel ve 25 araçla her aileye tutanakla 500 kilogram kömür verildiğini ifade etti.

Vali Küçük açıklamasında şunları kaydetti:'Daha önce Şanlıurfalı vatandaşlarımıza kömür dağıtımını tamamladık. Şanlıurfamızda yaşayan yaklaşık 500 bin Suriyeli misafirimizin de kış aylarında üşümemeleri için 12 bin ton kömür dağıtımına başladık. İlçelerimizin Suriyeli yoğunluğuna göre dağıtımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Haliliye ve Eyyübiye ilçelerimizdeki dağıtımlar sırasında lojistik destek sağlayan Büyükşehir Belediyemize ve Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi ile çalışanlarına teşekkür ediyorum.'

Suriyeliler için getirilen kömürlerin dağıtımının iki haftada tamamlanması planlanıyor.
Kaynak: AA