Siverek'ten Kısa Kısa

İkraDer'den Siverek Devlet Hastanesine Kuranı Kerim ve seccade Kan bağışına ilgi.

İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Siverek Devlet Hastanesinde hasta odalarına Kur'an-ı Kerim, seccade ile kıbleyi gösteren pusula bırakıldı.

İkra-Der Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Şeker, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının hastanede yatan hasta ve hasta yakınlarının en zor durumlarında bile ibadetlerini rahatça yapabilmelerine olanak sağlamak olduğunu söyledi.

Çalışmanın hastalar tarafından memnuniyetle karşılandığını belirten Şeker, 'Hastane odalarına Kur’anı kerim, seccade ve kıble oku konulması için hastane başhekimi Bahaddin Durak ve Hastane Müdürü Hüseyin Öncül ile görüştük. Hastane yetkililerinden olumlu yanıt alınca çalışmalara başladık. Hayırseverlerin desteği ile malzemeleri tedarik ettik. Üyelerimizle 2 saat içerisinde 90 odaya Kur’anı Kerim, seccade ve kıble oku yerleştirdik. İnsanların en sıkıntılı oldukları bir halde dini vecibelerini yerine getirmesinin hem bu dünyada hem de ahiretleri için faydalı olacağına inanıyoruz' dedi.

- Kan bağışı kampanyasına ilgi

Siverek Belediyesi ve Kızılay işbirliğiyle kan bağış kampanyası başlatıldı.

Siverek Belediyesi Yaşam Merkezi’nde organize edilen ve 2 gün sürecek kampanyada yaklaşık bin ünite kan toplama hedefleniyor.

Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, gazetecilere yaptığı açıklamada 'Düzenlediğimiz kan bağış kampanyasında amacımız kan bağışıyla ilgili bilinci topluma yaymak. Kan vermenin ülkemizde halen önemli bir ihtiyaç, toplumsal anlamda da bilinçli bir seviyeye gelmediğini görüyoruz. Kampanyaya vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.Benzer kampanyalara devam edeceğiz” dedi.

-Siverek Fotoğraf Sanatçıları Derneğinin ilk dergisi çıktı

Siverek Fotoğraf Sanatçıları Derneğinin ilk dergisi okurlarıyla buluştu.

Dernek başkanı Ferit Akçalı, amaçlarının Siverek ilçesinin doğal güzelliklerini dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi.

Akçalı, dernek olarak ilk dergilerinin çıkartıklarını belirterek 'Dergimizin basım masraflarını Siverek Belediye Başkanımız üstelendi. Bin adet bastığımız dergiyi ücretsiz olarak vatandaşlara dağıttık. Aylık olarak yayımlayacağımız dergilerimizin diğer sayılarını dijital olarak yayımlayacağız. Derneğimiz kısa süre bir zaman içinde kurulmasına rağmen fotoğraf sanatçılarıyla iş birliğine giderek kentin tanıtımını sağlayıp, bölge ve uluslar arası fotoğraf sanatçılarını dikkatini çekmeyi başardı' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA