Muş'ta İstişare Toplantısı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İl Koordinatörlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından istişare toplantısı yapıldı.

Muş'ta İstişare Toplantısı
Bir otelde düzenlenen toplantıya TKDK Muş İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolak ve ilgililer katıldı.

Toplantıda IPARD II ile yeniden güncellenen program ve bunun Muş’ta tarım sektörüne yansımaları görüşüldü. Toplantının açılış konuşmasını yapan TKDK Muş İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, IPARD II ile Muşlu girişimcileri artırdıklarını söyledi.

Muşlu müteşebbislere yüzde 70’e varan oranda hibe desteğinde bulunduklarını belirten Turan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile ilişkiler, koordinatörlüğün yapısı, TKDK’nın ödeme ajansı olarak önemi, IPARD II ile gelen değişiklikler, özel sektöre yapılan katkılara değindi.

Muş İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolak ise, “Muş tarım sektörünü yönlendiren iki kurum olarak geçtiğimiz günlerde öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıdaki coşkulu katılımdan memnun olduk. Yine halihazırda devam etmekte olan IPARD II 1. Çağrı İlanı için proje sahiplerinin belirtilen tarihleri geçmeden başvurularını gerçekleştirmeleri önemlidir” dedi.

Avrupa Birliği’nden gelen kaynağın, aslında yine Türkiye Cumhuriyeti’nin müzakere yürüten aday ülke olmasından ötürü daha önce bu havuza aktardığı öz kaynağı olduğunu kaydeden Çolak, toplantının çok verimli geçtiğini, zaman zaman yapılacak toplantılarla halka sunulacak hizmetin kalitesinin yükseltileceğini belirtti.

Toplantı değerlendirmelerin yapılması ile son buldu.
Kaynak: İHA