Konya İmalat Sanayinin, Türkiye'deki Payı Arttı

KSO Başkanı Kütükcü: 'Konya imalat sanayisinin etkinliği arttı. Konya, aktifler, net satışlar ve istihdama göre Türkiye'de 9. sıraya yükseldi. Konya'nın, bu yükselişinin devam edebilmesi için ArGe merkezi sayısının mutlaka artırılması gerekir'

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, Konya imalat sanayisinin etkinliğinin arttığını belirterek, 'Konya, aktifler, net satışlar ve istihdama göre Türkiye'de 9'uncu sıraya yükseldi. Konya'nın, bu yükselişinin devam edebilmesi için Ar-Ge merkezi sayısının mutlaka artırılması gerekir' dedi.

KSO 2016'nın ilk meclis toplantısını, Türkiye'nin ilk Ar-Ge Merkezi olan Zade-Zade Vital İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi'nde gerçekleştirdi.

Kütükcü, yaptığı konuşmada, Konya sanayisinin gelişmekte olduğunu belirterek, 'Konya imalat sanayisinin etkinliği arttı. Konya, aktifler, et satışlar ve istihdama göre Türkiye'de 9. sıraya yükseldi. Konya'nın, bu yükselişinin devam edebilmesi için Ar-Ge merkezi sayısının mutlaka artırılması gerekir. Zade-Zade Vital İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi Konya için önemli bir kazanım' dedi.

Konya'da iki tane özel sektör Ar-Ge merkezi bulunduğunu hatırlatan Kütükcü, Türkiye'de, özel sektör Ar-Ge merkezlerinin sayılarının artmasına yönelik ciddi destekler verildiğini ifade etti.

Kütükcü, Konya'daki AR-GE merkezlerinin yeterli olmadığını aktararak, şunları kaydetti:

'AR-GE merkezleri şehrimizin gerçek potansiyelini yansıtmıyor. Çünkü, Konya'nın ülke sanayisi içerisindeki etkinliği her geçen yıl artıyor. İllerin imalat sanayindeki etkinliğini ortaya koyan aktifler, net satışlar ve istihdama göre Türkiye sıralaması'nda 2006'da 13'üncü sırada yer alan şehrimiz, 2014'te 9'uncu sıraya yükselmiş durumda. Bu takdir edilecek bir başarı. Konya, emsal illerin birçoğundan daha yukarı sırada yer alıyor. Ancak etkinliğimizi daha da yukarı taşımak için Ar-Ge merkezi sayımızı artırarak, daha fazla Ar-Ge ve inovasyon yapmak zorundayız.'

Türkiye'nin reformlardan asla vazgeçmemesi çağrısında bulunan Kütükcü, herkesin işletmelerinde özellikle işgücü verimliliğini gözden geçirerek, iyileştirmeler yapması gerektiğini vurguladı.
Kaynak: AA