Din düşmanları ibadeti engelliyor

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı Doğu ve Güneydoğu raporuna göre din düşmanı teröristlerin saldırıları sebebiyle 32 cami ve 13 mescitte ibadet yapılamıyor.

Din düşmanları ibadeti engelliyor
Din düşmanları ibadeti engelliyor
PKK'nın din düşmanlığı bir kez daha ispatlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı araştırma raporuna göre, bölücü örgütün uyguladığı baskı ve verdiği zarar sebebiyle Güneydoğu Anadolu'da 32 cami ile 13 mescit ibadete açılamıyor. Camilerin kapalı olduğu ilçelerin başında Diyarbakır'ın Sur ilçesi geliyor. Mardin'in Nusaybin ve Dargeçit ilçeleri ise ibadetin engellendiği diğer iller.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'e sunulan rapora göre, Doğu Anadolu'da 14, Güneydoğu Anadolu'da ise 9 ilden 7'sinde kapalı cami bulunmuyor. Camileri kapatarak Zerdüştlüğü yaymaya çalışan din düşmanlarının terör saldırıları sebebiyle ibadetin engellendiği ilçelerden Diyarbakır Sur ilk sırada. İlçedeki 22 cami kapalı.

Din düşmanları ibadeti engelliyor

TARİHİ YAKTILAR

Sur'daki Anadolu'nun en eski yapılarından Ulu Cami, kentin ilk Osmanlı eseri olan Kurşunlu Camii, Hüsrev Paşa Camii, 15. Yüzyıldan kalma taşla örülen Nebi Cami, 30 sahabenin 27'sinin kabrinin bulunduğu Hz. Süleyman Camii de kapalı camiler arasında bulunuyor. Sur'da 13 de mescidin kapalı olduğu raporda yer aldı. Raporda ayrıca Mardin'in Nusaybin ilçesinde 6, Dargeçit'te ise 4 caminin kapalı olduğu bilgisine yer verildi

Din düşmanları ibadeti engelliyor

GENÇ HAFIZLARDAN FETİH SURELİ DESTEK


MALATYA'NIN Darende ilçesindeki Hulusi Efendi Erkek Yatılı Kuran Kursu öğrencileri, operasyon bölgelerinde zor şartlar altında canları pahasına görev yapan güvenlik güçlerine dualarla manevi destek oluyor. Her gün sabah namazından sonra asker ve polisler için Fetih suresini okuyan genç hafızlar, şehitler için de hatim indiriyor. Hafızlar adına konuşan Muhammet Baş, şehit haberlerinden duydukları üzüntüyü dile getirerek, “Onları görmesek de acılarını üzüntülerini kalbimizde yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Din düşmanları ibadeti engelliyor

ÜZÜNTÜ KAYNAĞIMIZ


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki ilk Osmanlı eseri olan Kurşunlu Camii'ne PKK'lı teröristlerin geçtiğimiz aylarda düzenlediği saldırılara sert tepki göstermişti. Görmez “Yeryüzünde camiyi İstiklal Marşı'na yerleştirmiş bir milletiz. İnsanlarımızın ibadet etmekten dahi mahrum bırakılıyor olması, bizim için üzüntü kaynağıdır” ifadesini kullanmıştı.

Din düşmanları ibadeti engelliyor

CEMAATTEN SERT TEPKİ


Terör saldırıları sebebiyle ibadetlerini yerine getiremeyen cemaat, sokağa çıkma yasağının geçici olarak kaldırıldığı günlerde Cuma namazı için Sur'daki Ulu Cami'ye koşmuştu. Namaz çıkışı caminin bahçesinde toplanan cemaat, ibadet haklarını engelleyen PKK'ya sert tepki göstermişti.