Trabzon'da Karla Mücadele Çalışmaları

Son yılların en yoğun kar yağışının görüldüğü Trabzon'da, kapanan 103 mahalle yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor.

Son yılların en yoğun kar yağışının meydana geldiği Trabzon'da, kapanan 103 mahalle yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 22 Ocak Cumartesi başlayan ve son yılların en yoğun yağışı olarak tarihe geçen kar öncesinde, ilçe belediyeleri ile hazırlanan kar mücadelesi protokolü çerçevesinde çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Kar kalınlığının sahilde 60 santimetreye, orta ve yüksek kesimlerde ise 1,5-2 metreye ulaştığını vurgulayan Gümrükçüoğlu, 'Trabzon'da 10 yılı aşkın süredir böyle kar yağışı olmamıştı. Hazırladığımız plan doğrultusunda 257 araç ve iş makinesi ile kar mücadelesine başladık. Sonradan ise 20 iş makinesi daha kiralayarak 277 araç ve iş makinesi ile çalışmalara devam ediyoruz' ifadesini kullandı.

Gümrükçüoğlu, karla mücadele kapsamında 692 mahallesi bulunan Trabzon'un 18 ilçesinde mahallelerin ana yollarını ulaşıma açma çalışmalarının hızla sürdüğünü vurguluyarak, şunları kaydetti:

'İl genelinde ana yolu henüz ulaşıma açılmamış 103 mahalle bulunuyor. Söz konusu mahallelerin yollarını ulaşıma açmak için çalışmalara devam ediliyor. Ekipler bir yandan da özelikle şehir ve ilçe merkezlerinde karın izlerini ortadan kaldırmak için temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda özellikle ana cadde ve bulvarlar ile kaldırımlarda temizlik çalışmalarına devam ediliyor.'

Gümrükçüoğlu, karla mücadele çalışmaları kapsamında 15 bin kilometrenin üzerinde yol açtıklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA