Rusya Duma Başkanı Narışkin Mısır'da

Rusya Parlamentosu Duma Başkanı Sergey Narışkin, Mısır Meclis Başkanı Ali Abdulal ile bir araya geldi.

Mısır Temsilciler Meclisinden yapılan açıklamada, iki gün sürecek resmi temaslar için Mısır'da bulunan Narışkin ile Mısır Meclis Başkanı Abdulal'ın başkent Kahire'deki meclis binasında bir araya geldiği belirtildi.

Görüşmede, Rusya'nın Mısır'a seferlerin yeniden başlatılması, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve Suriye krizi başta olmak üzere bölgesel meselelerin ele alındığı kaydedildi.

Görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında Abdulal, mevkidaşı Narışkin ile Suriye meselesinin barışçıl ve siyasi çözümünü vurguladıklarını ifade etti.

Abdulal, görüşmede ayrıca Rus yolcu uçağının ekim ayında Sina Yarımadası'nda düşmesinden sonra Mısır'a iptal edilen seferlerin başlatılarak Rusya'nın Mısır'daki turizm ağının yeniden harekete geçirilmesi meselesini ele aldıklarını kaydetti.

Narışkin de ülkesinin Mısır ile Ortadoğu'da terör ve aşırılıkla mücadele ve mevcut çatışmaların çözümü başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası meselelerde fikir alışverişi ve işbirliği içinde olmak istediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada da Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Narışkin'in bir araya geldiği görüşmede iki ülke arasındaki turizm faaliyetlerinin yeniden başlaması meselesinin ele alındığı kaydedilmişti.

Kaynak: AA