Plan Ve Bütçe Komisyonu'nda Tartışmalar Devam Ediyor

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda tartışmalar devam ediyor.

Plan ve Bütçe Görüşmeleri devam ediyor. AK Parti İzmir milletvekili Hamza Dağ, "Parlamenter sistemle bölge gücü olmanın imkanı olmadığını belirterek, "Bir insanın hedeflerinin olmuş normaldir. Bu konuda şahsi ikbal isteniyor son kişi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ülke için bir şeyler istiyordur. Şahsi istikbal denmesi yanlıştır" ifadelerini kullandı.

HDP Muş milletvekili Ahmet Yıldırım, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri’nin konuşmasına değinerek, "2015 yılında yüzde 99’un üstünde Başbakanlık bütçesi düşmüş. Kendisi Başbakanken katlanarak artacak, kendisi Başbakan değilken Başbakanlık bütçesi düşecek" şeklinde konuştu.

Yıldırım, Meclis komisyon çalışmalarında kravat takma zorunluluğu olmadığını ve kendilerine evrak getiren kişilerin Meclis görevlileri tarafından içeri alınmadığını protesto ederek, kravatını çıkardı.

Başkan vekili İbrahim Mustafa Turhan da İç Tüzük kuralların hatırlatarak, Komisyon çalışmalarında Genel Kurul kıyafet kurallarının geçerli olduğunu hatırlattı.

Yıldırım kravatını çıkarması üzerine Turhan, oturuma ara verdi. Daha sonra AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş ve HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım arasında Güneydoğu’daki gençler tartışması çıktı.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ile AK Parti Sivas Milletvekili Habib Soluk, özyönetim hakkında konuştuğu sırada AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ’bana vurdunuz’ diyerek sesini yükseltti. Garo Paylan ise ’hayatımda bir fiske bile vurmadım’ diyerek karşılık verdi. Daha sonra Paylan oturduğu yerden, "Nasıl olsa televizyonlar vermeyecek, editörler kesiyor" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA