Van'da Çığ Tatbikatı

UMKE gönüllülerince düzenlenen tatbikatta senaryo gereği çığ altında kalan 2 kişi kurtarıldı.

Van Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerince (UMKE) çığ tatbikatı yapıldı.

Kent merkezine 42 kilometre uzaklıktaki Abalı Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereği 2 kişinin çığ altında kaldığı ihbarını değerlendiren ekipler, 2 arazi aracı, bir kar paletli ambulans ve 2 kar motoruyla bölgeye hareket etti.

Zaman kaybetmeden çığ altında kalanların konumunu belirlemeye çalışan ekipler, yarım saatlik çalışmayla yaralıları kurtararak, kar motoruyla ambulansa ulaştırdı.

UMKE Sorumlusu Tuğba Kurşun, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl düzenli yaptıkları çalışmalardan birinin de çığ tatbikatı olduğunu söyledi.

Çığ olaylarına karşı her zaman hazırlıklı olmak amacıyla bu tür etkinlikler düzenlediklerini belirten Kurşun, 'UMKE olarak uyumlu çalışmalarla ekiplerimizi test ediyoruz. Bilgimiz dahilinde meydana gelen afet ve acil durum olaylarında ekiplerimizi her zaman hazır bulundurmaktayız. Buradaki olaya hızlı müdahale edebilme kabiliyetimiz ve yine ekiplerin birbirleriyle uyumlu çalışabilmesi için böyle bir tatbikat planladık. Tatbikat, başarıyla sonuçlandı. Tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum' diye konuştu.

Kaynak: AA