Rusya hava üssü iddiasını yalanladı

Rusya Savunma Bakanlığı, "Suriye'de yeni bir hava üssü inşaa etme planımız yok" açıklaması yaptı.

Rusya hava üssü iddiasını yalanladı
Rus resmi haber ajansı Sputnik'e göre; Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Türkiye sınırı yakınlarındaki Kamışlı'ya bir askeri üs kurmayı planladıkları yönündeki iddiaların doğru olmadığını savundu.

'TİMES'TAKİ HABERLER...'

Sert ifadeler kullanan "Suriye'de Rus uçakları için yeni üsler kurulmadı, kurulması da planlanmıyor" dedi. Konaşenkov, "Bu nedenle de bu konuda The Times'ta yayımlanan haberlerin, ya amatörce bir komedi ya da Türkiye'nin Kamışlı sınırına çok geniş bir birlik sevk etmiş olmasını örtbas etmeye yönelik beceriksizce bir girişim olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
İngiliz Times gazetesi geçtiğimiz Aralık ayı başında, Rusya'nın Humus'ta yeni bir hava üssü inşa etmek için hazırlıklara başladığını bildirmişti. Ancak Rusya Savunma Bakanlığı bu haberi de yalanlamıştı.

SURİYE İNSAN HAKLARI GÖZLEMEVİ DE İDDİA ETMİŞTİ

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, "Rus askeri teknisyenler ve askerler Kamışlı havalimanı çevresinde görüldü" demişti.

Gözlemevi, askerlerin ve teknisyenlerin havalimanını yeniden kullanılabilir hale getirmek için çalıştığını ve bölgeye Rus savaş uçaklarının gönderilebileceğini ifade etmişti.

Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan Kamışlı, Mardin'in Nusaybin ilçesinin karşısında bulunuyor.