KAPEM'de 12 Bin Kişi Eğitim Gördü

Nevşehir Belediyesi bünyesinde 2005 yılında faaliyet geçen çeşitli dallarda ücretsiz kursların verildiği Kapadokya Eğitim Merkezi'nde (KAPEM) bugüne kadar 12 bin 175 kişinin eğitim gördüğü bildirildi.



Nevşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Nevşehir’de örgün ve mesleki alandaki eğitimlerin devam ettiği KAPEM’de bugüne kadar 42 branşta kurs açıldığı aktarıldı.

Kursların kursiyerin bilgi ve becerilerinin daha üst düzeye ulaşmasında aktif rol üstlendiğine işaret edilen açıklamada, kurslara 18 yaş ve üzeri kişilerin katılabildiği belirtildi.

Açıklamada, KAPEM bünyesinde bugüne kadar, İngilizce, Arapça, Almanca, Osmanlıca kursları ile bilgisayar işletmenliği, diksiyon, ebru, gitar, bağlama, keman, ney, kanun, çocuk bakıcılığı, istihdam danışmanlığı, tiyatro, kadın giysileri dikimi, mutfak takımları hazırlama, tel kırma, halk oyunları gibi birçok alanda kurslar düzenlendiği de ifade edildi.

2016 yılı eğitim dönemi nedeniyle çeşitli branşlarda yeni eğitimler düzenleneceğinin kaydedildiği açıklamada, kayıt işlemlerinin de devam ettiği belirtildi.

Kaynak: AA