Yemen'deki Olaylar

Yemen Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mihlafi, Husilerin ve devrik lider Salih yanlılarının BM öncülüğündeki müzakerelerin üçüncü turunu düzenlemeyi reddetti.

Yemen Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdulmelik Abdulcelil el-Mihlafi, Husiler ile eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarının, Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde, siyasi müzakerelerin üçüncü turunu düzenlemeyi reddettiğini belirtti.

Bahreyn'in başkenti Manama'da yapılan Arap-Hint İşbirliği Forumu Bakanlar Toplantısı'nda konuşan Mihlafi, 'Darbeci milisler' dediği Husilerin ve Salih yanlılarının geçen aralık ayında İsviçre'de başlayan müzakerelerin ikinci turunda varılan anlaşmalara uymayı hala reddettiğini, bunların başında da müzakerelerin üçüncü turunun geldiğini' söyledi.

'Askeri seçeneğe başvuranlar Husiler ile Salih yanlılarıdır' diyen Mihlafi, 'Darbeciler askeri seçeneği benimsemeye devam ediyor. Meşru yönetim hala barış için elini uzatıyor ve Yemen bu karanlık tünelden çıksın diye iki kez Cenevre'ye gitmeyi kabul etti' dedi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Arap-Hint İşbirliği Forumu'nun ilk Bakanlar Toplantısı'nda Yemen'in meşru hükümetine destek verildiği, Husiler ile Salih yanlılarının siyasi geçiş sürecinin baltalanmasına yol açan eylemlerinin kınandığı kaydedildi. Toplantıda, Yemen'deki bütün taraflardan müzakereler ve diyalog yoluyla aralarındaki anlaşmazlıkları gidermesi istendi.
Kaynak: AA