Uğur Mumcu İçin Koştular

Kartal Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen ’Uğur Mumcu Yol Koşusu’na Türkiye’nin birçok yerinden sporcu katıldı. Organizasyonda sporcular 5 kilometrelik parkurda kıyasıya yarıştı.

Uğur Mumcu İçin Koştular
23 yıl önce 24 Ocak 1993’de otomobiline konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden araştırmacı-gazeteci Uğur Mumcu adına düzenlenen yol koşusu, Kartal’da gerçekleştirildi.

Uğur Mumcu Mahallesi’nde gerçekleştirilen yarışa Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra Türkiye’nin birçok yerinden sporcu katıldı.

Organizasyonda, koşucular 5 kilometrelik parkurda kıyasıya yarıştı.

“BU KUŞAĞIN MESAJLARI GÜZEL OLMUŞTUR”

Başkan Öz burada yaptığı konuşmada, “Buradan tekrar rahmetle anıyorum Uğur Mumcu’yu. Bu kuşağın verdiği mesajlar hep güzel olmuştur. Bugün Kamer Genç de hakkın rahmetine kavuştu. Onun da verdiği mesaj, ‘Beni Tunceli’ye ve Türk bayrağıyla gömün’dür. Bu da Uğur Mumcu zihniyetinin Kamer Genç’teki vücut bulmasıdır” şeklinde konuştu.

Düzenlenen yarışın ardından sporcular arasında dereceye girenler Başkan Öz ve ilçe protokolü tarafından ödüllendirildi. Ödül töreninin ardından Başkan Öz, yarışa katılan tüm sporcularla toplu fotoğraf çektirdi.
Kaynak: İHA