'Mısır Devrimi'nin Yıl Dönümü

Mısırlı bir grup, 25 Ocak 2011 gerçekleştirilen devrimin yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı.

Mısırlı bir grup, 25 Ocak 2011'de gerçekleştirilen devrimin yıl dönümü dolayısıyla bu ülkenin İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı.

Beşiktaş'taki başkonsolosluk önünde bir araya gelen grup, Arapça, Türkçe ve İngilizce '25 Ocak Halkın Devrimi' yazılı pankart açtı.

'Şehitlerin hakkını istiyoruz' ve 'Katil Sisi' dövizleri taşıyan grup, 'Darbeciler yönetimi bıraksın', 'Devrimi, 25 Ocak'ı hatırla' sloganları attı.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yetkililerinden Mithat el-Haddad, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, devrimin ardından seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 2013'te görevden uzaklaştırıldığı askeri müdahaleye değinerek, buna karşı mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Mısır'daki devrimcilerin zor durumda olduğunu ifade eden El-Haddad, şöyle konuştu:

'Bu eylem, 25 Ocak devrimini hatırlatmak, Mısır’daki devrimcilere destek olmak ve darbecilere olan karşıtlığımızı hatırlatmak için yaptığımız bir eylemdir. Şu an Mısır’da rejim askerleri tüm meydanlara inmiş, devrimin yıl dönümünde insanların eylem yapmasını engellemektedir. Bu da Mısır’daki devrimcilerin durumunun ne kadar kötü olduğunu göstermektedir. Hapiste tutulan devrimcilerin durumu daha da kötü. Rejim, insanların onları ziyaret etmesine izin vermiyor. Aileleri bile onlarla görüşemiyor. Bazı hasta mahpuslar için götürülen ilaçların içeriye sokulmasına bile izin verilmiyor. Biz İhvan olarak devrimci hareketi her zaman destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz. Darbeciler gidene kadar da mücadelemiz devam edecek.'

Kaynak: AA