Hüseyin Gülerce'den akademisyen iddiası

Gazeteci yazar Hüseyin Gülerce, PKK sever akademisyenlerin arkasında Amerika ve Avrupa Birliği'nin olduğunu iddia etti.

Hüseyin Gülerce'den akademisyen iddiası
Hüseyin Gülerce'den akademisyen iddiası
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin bildirisine imza attıkları için haklarında soruşturma açılan akademisyenlere destek vermişti. Biden, basın ve ifade özgürlüklerinin herkesin özgürlüğü olduğunu söylemişti.

Biden'ın bu açıklaması Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Ortak Akıl programında masaya yatırıldı. Programın yorumcusu olan gazeteci yazar Hüseyin Gülerce, 'Buradaki meselede bütün problem aydınların fikirlerini açıklaması değil, teröre destek çıkılması. Siz insanların ölmemesi için değil PKK'lı teröristlerin ölmemesi için bir çıkış yaptınız' dedi.

Sözlerinin devamında PKK sever akademisyenlerin arkasında Amerika ve Avrupa Birliği'nin olduğunu iddia eden Gülerce şunları söyledi: Bu akademisyenler kendi devletlerini katliam yapmakla suçlayıp, uluslararası gözlemci çağırma cüretini nereden alıyorlar? Ben kesin kanaat sahibi oldum. Amerika'dan ve Avrupa'dan alıyorlar. Bunlar Amerika'dan ve Avrupa Birliği'nden işaret almadan bu bildiriyi imzalamışlarsa ben bu işi anlamıyorum. Türkiye'de bizim aydınlarımızın cesareti yaslandıkları yabancılardan gelmiştir.