Burdur'da 'Uğur Mumcu'yu Anma Paneli'

CHP Grup Başkanvekili Özel: 'Cumhuriyet gazetesinin ve yazarlarının başına gelen hiçbir şey tesadüf değil'.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Burdur'da düzenlenen 'Uğur Mumcu'yu Anma Paneli'ne katıldı.

Burdur Belediyesinin, konferans ve sergi salonunda düzenlediği etkinlikte konuşan Özel, Mumcu'nun başına ne geleceğini bildiğini söyledi.

Mumcu'nun, kendisinden çıkacak parçalardan binlerce Uğur Mumcu'ların ortaya çıkacağını, karlı 24 Ocak Ankara gününde bildiğini ifade eden Özel, şöyle konuştu:

'Bugün Mumcu'nun gazetesinin iki yazarı, bir tanesi genel yayın yönetmeni, bir tanesi Ankara temsilcisi, Can Dündar ve Erdem Gül Silivri Cezaevinde tutuluyor. Uğur Mumcu'nun yazdığı köşede yazıyorlardı. Ondan önce Mustafa Balbay o cezaevinde 5 yıla yakın kalmak zorunda kaldı. Cumhuriyet gazetesinin ve yazarlarının başına gelen hiçbir şey tesadüf değil. Bu, Türkiye'de Cumhuriyet'e yönelik çok ciddi bir saldırıdır. Demokratik laik cumhuriyeti ve üniter devlet yapısını parçalamak için sistematik bir saldırı var.'

Mumcu'nun kitabında 'siyaset, sermaye ve tarikat üçgeni'ne dikkat çektiğini vurgulayan Özel, 'Mumcu bu yapının Türkiye'nin başına neler getireceğini söylüyordu. Aslında Mustafa Balbay'ları içeri atan, şimdi 'Paralel yapı' diye nitelendirilen ve o günlerde bugünkü hükümetle kol kola yürüyen yapı' dedi.

Etkinlikte konuşma yapan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise program sonunda Özel'e plaket verdi.

Kaynak: AA