Bak şu konuşana!

Kendi ülkesindeki insan hakları ihlallerine hiç değinmeyen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, konu Türkiye olunca mangalda kül bırakmıyor. İhanet bildirisine imza atan 1128 akademisyene sahip çıkan Biden, “11 Eylül saldırılarını devlet yaptı” diyen 75 akademisyenin işten atılmalarına destek vermişti.

Bak şu konuşana!
Bak şu konuşana!
Türkiye'ye demokrasi, insan hakları ve basın özgürlüğü dersi vermeye kalkan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın, kendi ülkesindeki birçok uygulamayı görmezden gelmesi tepkiyle karşılandı. Önceki gün İstanbul'da çeşitli STK temsilcisi ve gazetecilerle biraraya gelen Biden, Türkiye'de eleştirel haberler yapan medyanın gözünün korkutulduğunu iddia etti. Bununla da kalmayan Biden, terör örgütü PKK'ya destek bildirisine imza atan akademisyenlere sahip çıktı.

11 EYLÜL'Ü SORGULAMAK YASAK
Bir yandan PKK'yı terör örgütü olarak niteleyen, öbür yandan örgüte can simidi niteliğindeki bildirinin sahibi 1128 akademisyenin ihanetle suçlanmasını eleştiren Biden, ABD'de yönetim aleyhinde açıklama yapan birçok öğretim görevlisinin linç kampanyasıyla işten atıldığını birdenbire unuttu. 'Özgürlükler ülkesi' ABD'nin gözde üniversitelerinde görevli üst düzey 75 akademisyen, 2006'da “11 Eylül saldırılarını devlet yaptı. Bu bir devlet terörüdür' dedikten sonra haklarında açılan soruşturmalarla görevlerinden uzaklaştırıldı. Üstelik Biden, işlerinden edilen akademisyenlerin FBI tarafından sorgulanmasına da destek verdi.

“11 Eylül hükümetin işi' demenin yasak olduğu ABD'de bir diğer 'dikenli konu' da İsrail.

İSRAİL'İ KİM ELEŞTİRSE KOVULUYOR

Burada İsrail'i eleştirmenin mutlaka bir bedeli oluyor. Illionis Üniversitesi'nde öğretim görevlisi Steven Salaita, Gazze'de katliamlara yolaçan İsrail'i eleştirdiği için geçtiğimiz yıl okulundan kovuldu.

İsrail karşıtı söylemleriyle bilinen Küba asıllı Profesör Julio Cesar Pino hakkında ise soruşturma başlatıldı; Pino, FBI ajanlarınca sorgulandı. City State Üniversitesi'nde görevli Pino, bir süre önce Müslüman olduğu için IŞİD'li olmakla bile yaftalandı.

ONLAR DA CESUR MU?
Her yıl binlerce kişinin polis kurşunuyla öldüğü, silahsız siyahilerin her an namlunun ucunda bulunduğu ABD'deki insan hakları ihlallerine değinmeyen Joe Biden, konu Türkiye olunca mangalda kül bırakmıyor. Kendi ülkesinde devlet sırlarını ifşa edenleri 'terörist' olarak nitelemekte sakınca görmeyen Biden'ın, MİT TIR'larına ilişkin görüntüleri gazetesinde yayınlayan Can Dündar'ın 'casusluk'tan tutuklanmasına tepki göstermesi 'ikiyüzlülük örneği' olarak görülüyor.