Kırklareli'den Kısa Kısa

'Fatih Projesi'.

KIRKLARELİ – Kırklareli’de 'Fatih Projesi' kapsamında uygulanan Eğitim Bilim Ağı programı tanıtım toplantısı düzenlendi.

Babaeski Milli Eğitim Müdürlüğünce öğretmenevinde düzenlenen toplantıya, Kırklareli Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bayrak ile okul aile birliği başkanları katıldı.

Korkmaz, burada yaptığı konuşmada, “Fatih Projesi” kapsamında Eğitim Bilim Ağı programının uygulandığını belirtti.Programın sosyal eğitim platformu olduğunu ifade eden Korkmaz, programın bilgi teknolojileri kullanılarak teknolojinin eğitime entegrasyonunun sağlanmasının amaçlandığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve gönüllü eğitim firmaları tarafından hazırlanan dijital kaynakların Eğitim Bilim Ağı Programı'nda yayınlandığını aktaran Korkmaz, programın eğitim hayatının önemli bir parçası haline geleceğini kaydetti.

- 'Babaeski Trakyaka Çocuk Orkestrası Projesi'

Lüleburgaz TEK Güzel Sanatlar Lisesi Okul Orkestrası 'Babaeski Trakyaka Çocuk Orkestrası Projesi' kapsamında konser verdi.

Babaeski Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen konsere, Kaymakam Tarkan Keskin, Belediye Başkanı Abdullah Hacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bayrak, öğrenci ve velileri katıldı.

Bayrak, konser öncesinde yaptığı konuşmada, 'Babaeski Trakyaka Çocuk Orkestrası Projesi'ni önemsediklerini belirtti.

Projeyi en iyi şekilde yürüttüklerini ifade eden Bayrak, proje ile öğrencileri yeteneklerine göre eğitimler düzenlediklerini söyledi.

Bayrak, konserde emeği geçen herkese teşekkür etti.

-CHP kurultayı

CHP Babaeski ilçe Başkanı Erol Mutlu, 'Kurultay bitti ve bundan sonra örgüt olarak omuz omuza vererek, birbirimize destek olarak çalışmalıyız' dedi.

Mutlu, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, kurultayın partiye ve partililere yakışır şekilde demokratik bir ortamda gerçekleştirildiğini söyledi.

Kurultay sonucunun tüm partiye hayırlı olması temennisinde bulunan Mutlu, kurultayın partilere güç vererek oy oranını gerek Kırklareli’nde gerekse ülke genelinde arttırılması için çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.

CHP’nin Türkiye’nin en büyük ve köklü bir parti olduğunu dile getiren Mutlu, ' Geçtiğimiz hafta sonu 35. Kurultayımızı gerçekleştirdik. Milletvekillerimizi ve il delegasyonumuzu Kırklareli’nin birlik ve beraberliği adına teşekkür ediyorum. Kurultay bitti ve bundan sonra örgüt olarak omuz omuza vererek, birbirimize destek olarak çalışmalıyız. Kurultayın partililerimize güç vererek, oy oranımızı yüzde 60’ların üzerine çıkartmak için çalışmalar yapılmalıdır. Türkiye’nin en büyük ve köklü bir partisi olarak başarımızı perçinlemeliyiz” şeklinde konuştu.
Kaynak: AA