EGO Otobüslerinde 'Grip' Tedbiri

EGO Genel Müdürü Tahiroğlu: 'Belediye otobüslerinin iç kısımları virüs ve mikroplara karşı ameliyathanelerde kullanılan malzemelerle dezenfekte ediliyor'.

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, vatandaşın sağlığını korumak amacıyla belediye otobüslerinin iç kısımlarının virüs ve mikroplara karşı ameliyathanelerde kullanılan malzemelerle dezenfekte edildiğini bildirdi.

Tahiroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, EGO otobüslerinin günde 750 ila 800 bin yolcu taşıdığına dikkati çekerek, bu tür kalabalık ortamlarda virüs ve mikropların daha kolay üreme imkanına sahip olduğuna işaret etti.

Bu doğrultuda otobüslerin iç ve dış temizliğine büyük önem verdiklerini belirten Tahiroğlu, 'Yolcuları hastalıklardan korumak amacıyla EGO otobüslerinin, kentin 5 bölgesinde bulunan bölge müdürlüklerinde gece saatlerinde iç ve dış temizlikleri yapılmakta. Bunun yanı sıra otobüslerin iç kısımları virüs ve mikroplara karşı da ameliyathanelerde kullanılan malzemelerle dezenfekte edilmekte' ifadelerini kullandı.

Vatandaşın da bu konuda gereken hassasiyeti göstermesi gerektiğine işaret eden Tahiroğlu, yolcuların otobüsleri temiz tutmalarını istedi. Özellikle nezle, grip ve soğuk algınlığı gibi bulaşıcı hastalığı olanların maske ve eldiven kullanması gerektiğini aktaran Tahiroğlu, 'Hem kendi sağlığımızı hem de başkaların sağlığını tehlikeye atmamamız gerekiyor' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA