Beyoğlu'nda Mülteciler İçin Protesto

Tünel'de toplanan bir grup, mülteci sorununa dikkat çekmek için eylem yaptı.

Beyoğlu'nda bir grup, mülteci sorununa dikkat çekmek için eylem yaptı.

Tünel'de toplanan 'Antikapitalistler' üyeleri, ellerinde 'Mültecilik insan hakkıdır', 'Sınırlar açılsın', 'Irkçılığa hayır' yazan pankart ve dövizlerle, 'Sessiz kalma mülteciye sahip çık', 'Mülteci yasası istiyoruz', 'Kamplar boşaltılsın, tüm sınırlar açılsın' şeklinde sloganlar attı.

İdil Ugut, Odakule'ye kadar yürüyen gruptakiler adına yaptığı açıklamada, savaş ortamı nedeniyle Ortadoğu'nun yaşanmaz hale geldiğini belirterek, 'Başta Suriyeliler olmak üzere canını kurtarmak ve insanca yaşamak için yurtlarını terk eden milyonlarca insan, tarihte görülmüş en büyük göç dalgasını başlattı' diye konuştu.

Kaçmaktan başka çaresi olmayan bu insanların ya dolandırıcı ve insan kaçakçılarının insafına sığınmaya ya da tehlikeli yöntemlerle iltica etmeye itildiğini savunan Ugut, 'Böyle yöntemler de hepimizin bildiği gibi pek çok zaman toplu ölümlerle sonuçlanıyor' dedi.

Ugut, savaşları sürdüren ve derinleştirenlerin sorumluluk alması ve yurdundan ettikleri insanlara insanca yaşamaları için statü vermesi gerektiğini öne sürdü.

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA