Yemen'deki Olaylar

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Sada'ya düzenlediği hava saldırısında ölen Husilerin sayısı 26'ya yükseldi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Yemen'in kuzeyindeki Sada iline düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden Ensarulah Hareketi (Husiler) mensuplarının sayısının 26'ya yükseldiği bildirildi.

Husilere ait 'El-Mesira' televizyon kanalının haberine göre, koalisyon uçaklarının dün Sada iline bağlı Dahyan beldesine düzenlediği saldırıda aralarında söz konusu televizyon için çalışan bir kameramanın da bulunduğu 26 kişi öldü.

Daha önce yapılan açıklamada, koalisyon güçlerinin Dahyan beldesine düzenlediği hava saldırılarında Husilerden 18 kişinin öldüğü, 28 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Husiler, içinde kadın ve çocukların da bulunduğu bazı evlerin vurulduğunu ileri sürerken, Suudi Arabistan resmi televizyonu ise söz konusu saldırıda Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih'e bağlı güçlerin hedef alındığını ve öldürülenler arasında Ensarullah Hareketi lideri Abdulmelik el-Husi'nin yakını ve saha komutanı Ahmed el-Aceri'nin de bulunduğunu duyurmuştu.

Öte yandan Yemen'in güneyindeki İbb şehrinde bugün bir pazar yerine düzenlenen bombalı saldırıda ölenlerin sayısının 4'e, yaralıların da 20'ye yükseldiği belirtildi.

Hastane kaynakları ve görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, pazar yerine kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu 4 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. Yaralılardan 4'ünün durumunun ağır olduğu ve ölü sayısının artabileceği ifade edildi.

Kaynak: AA