BBP YİK Başkanı Öznur Açıklaması

'Devletimizin yapmış olduğu operasyonları destekliyoruz, yanındayız' 'Hendekler kapatılana, barikatlar kaldırılana, bütün terör örgütü militanları imha edilene, yakalanana kadar, bu operasyonlar devam etmelidir'.

BBP Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Hakkı Öznur, 'Devletimizin yapmış olduğu operasyonları destekliyoruz, yanındayız. Hendekler kapatılana, barikatlar kaldırılana, bütün terör örgütü militanları imha edilene, yakalanana kadar, bu operasyonlar devam etmelidir' dedi.

Öznur, partisinin il başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, DAEŞ, PKK ve PYD'nin taşeron örgütler olduğunu, arkalarında 'silah lobileri, küresel baronlar ve savaş ağaları'nın bulunduğunu söyledi.

'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin bildirisine imza atanlara tepki gösteren Öznur, şöyle konuştu:

'Sözde aydın denilen aydın müsveddeleri, terör örgütünü kınayacakken, PKK'ya tavır alacakken Türkiye Cumhuriyeti devletine tavır alıyorlar. Bunlar aydın değil, vatan haini. Bebek katili terör örgütüne, 'katil' diyemeyenden aydın mı olur? Aydın hainlerle beraber olmaz. Kandil icazetli bildiridir onların ki. Bunlar aydın değil, bunlar mütareke döneminin mandacıları, bunların çoğu ajan ve provokatör. Birçoğu da terör örgütü PKK'nın, HDP'nin yandaşıdır.'

- 'HDP kapatılmalı'

Öznur, ABD'nin Türkiye'yi kaosa sürüklemek için HDP, PKK ve PYD'ye destek verdiğini savundu.

HDP'nin Türkiye'nin partisi olamayacağını öne süren Öznur, 'HDP, iç savaş örgütüdür. HDP, derhal kapatılmalıdır. HDP'nin sözde milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılmalıdır' dedi.

Öznur, HDP eş başkanlarının yurtdışındaki gezilerinin de Meclis tarafından araştırılmasını istedi.

Devletin, güvenlik güçlerinin operasyonlarını doğru bulduğunu dile getiren Öznur, şunları kaydetti:

'Devletimizin yapmış olduğu operasyonları destekliyoruz, yanındayız. Hendekler kapatılana, barikatlar kaldırılana, bütün terör örgütü militanları imha edilene, yakalanana kadar bu operasyonlar devam etmelidir. Güneydoğu'daki vatandaşlarımıza en büyük zulmü, terör örgütü PKK yapmıştır. Terör örgütü PKK, Kürtlerin temsilcisi değildir. Kürt bizim kardeşimizdir, PKK ise düşmanımızdır.'
Kaynak: AA