Bandırma '6. Tarım Paneli'

Bandırma Rotary Kulübü tarafından düzenlenen '6. Tarım Paneli' Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metehan Yılgör'ün moderatörlüğünü üstlendiği panelde konuşan Kulüp Başkanı Mehmet Ali Ozar, kulüp olarak daha öncede tarım panelleri düzenlediklerini söyledi.

Altıncısını düzenledikleri panelde soya fasulyesi, buğday ve kanola bitkilerinin üretim konusunu ele aldıklarını ifade eden Ozar, 'Amacımız üreticilerimizin bu avantajları öğrenmelerini sağlamak ve aynı zamanda yaşadıkları mevcut sorunlara hocalarımızın da katkılarıyla çözün bulmaktır. Bölgemize önemli ölçüde katkı sağladığına inandığımız ve bu yıl altıncısını düzenlediğimiz tarım paneli Rotary Kulübünün 6 ana ilgili alanlarından biri olan ekonomik ve kırsal kalkınma konusuna dahildir' dedi.

Panelde Çukurova Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Halis Arıoğlu, soya üretimi ve tohumluk sorunları, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünden Dr. Sami Süzer kanola üretimi ve kanola tarımının önemi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Harun Baytekin’de buğday ve buğday üretimi konusunda sunum gerçekleştirdi.

Kaynak: AA