TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Çakır: 'Bir sivilin burnunun kanamaması için gösterilen olağanüstü özen neticesinde sokağa çıkma yasaklarının süresi de uzatılmıştır”.

AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, 'Bir sivilin burnunun kanamaması için gösterilen olağanüstü özen neticesinde sokağa çıkma yasaklarının süresi de uzatılmıştır' dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, terörle mücadele eden askere, polise ve koruculara, yöredeki vatandaşları huzur ve güvenliğe kavuşturma mücadelesinde başarılar diledi.

Vural, 'Türkiye, hepimizin vatanıdır. Türkiye'de 'Kürdistan' diye bir yer yoktur ve Türkiye'nin 'Kürdistan' diye bir meselesi yoktur. Vatanımız birdir, milletimiz bir, devletimiz birdir, adımız bir, acımız birdir. Vatanımızı, milletimizi ve devletimizi bölme, ayrıştırma girişimleri ve siyaseti başarıya ulaşamayacaktır. Emperyalizm ve uzantıları tarihte başarılı olamadılar, şimdi de gelecekte de başarılı olamayacaklardır” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’nin ülkenin kalbi olduğunu, Türkiye'de olup biten ya da Türkiye'nin bekasını yakından ilgilendiren her konuda Meclis'i oluşturan milletvekillerinin bilgi sahibi olması gerektiğini kaydetti.

Ülkede cereyan eden hadiseler karşısında en son milletvekillerinin bilgi sahibi olmasının kendisini incittiğini belirten Altay, Kamışlı sınırında Rus askerlerinin konuşlandığına ilişkin haberlerle ilgili hükümet tarafından Meclis'in bilgilendirilmesini istedi.

-“Daha bölünemeyiz”

AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır da yerinden söz alarak, şunları söyledi:

'Terörist bile olsa onu şeytanlaştırmak istemeyiz ama terörist suçluysa suçunun cezasını çekmesi gerekir, bunun yolu da terörle mücadele etmektir. Terörle mücadele etmek herkesin bildiği gibi zor bir iştir. Bir sivilin burnunun kanamaması için gösterilen olağanüstü özen neticesinde bu sokağa çıkma yasaklarının süresi de uzatılmıştır.Hiç kuşkusuz bütün bu çabaların arkasında barışımıza, huzurumuza, güvenliğimize ama daha önemlisi birliğimize ve beraberliğimize yönelik bir çaba vardır. O bakımdan, en kısa sürede inşallah ülkemizde bir an evvel herkes üzerine düşeni yapar, terör örgütü oradan çekilir, başta HDP olmak üzere bölgede ağırlığı olan partiler gerekli uyarıları yapar, çukurlar, hendekler kapatılır, arkasından da inşallah ülkemize barış ve huzur gelir, tekrardan kardeşlik iklimi hakim olur. Biz bir arada yaşamayı binlerce yıllık pratiğimizle ortaya koymuş bir milletiz ve dolayısıyla daha küçülemeyiz, daha bölünemeyiz. Bu bakımdan birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. Her birimiz buna ilişkin katkıyı sunmak durumundayız.”

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de '(Yapıcı bir şekilde tekrar kalıcı barışa gidecek çalışmaları nasıl yapabiliriz) çağrımı, parlamentoya yinelemek istiyorum” diye konuştu.
Kaynak: AA