Sierra Leone'da İkinci Ebola Vakası

Ülkede kasım ayında salgının sona erdiğinin açıklanmasının ardından ikinci vaka görüldü.

Sierra Leone'da, Ebola salgınının kasım ayında Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından sona erdiğinin açıklanmasının ardından ikinci Ebola vakası görüldü.

Sierra Leone Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sidi Yaya Tunis, virüsü taşıyan hastanın Ebola'dan geçen hafta hayatını kaybeden kişinin yakın akrabası olduğunu söyledi.

Tunis, karantinaya alınan hastanın, hayatını kaybeden kişinin hastalığı öldükten sonra anlaşıldığı için güvenlik önlemleri alınmadan yapılan defin işlemlerinde yer aldığını belirtti.

Ülkenin kuzeyindeki Tonkolili bölgesinde hayatını kaybeden 22 yaşındaki hastanın, yakın temasta bulunduğu 150 kişinin gözetim altında tutulduğu kaydedildi.

Ebola salgınının Sierra Leone'da 7 Kasım'da, Gine'de 29 Aralık'ta sona erdiğini duyuran DSÖ, 14 Ocak'ta salgının devam ettiği tek ülke olan Liberya'da, Ebola virüsünün azami geçiş süresinin iki katı olan 42 günlük sürenin vaka olmadan atlatıldığını açıklamıştı.

DSÖ, Liberya ile birlikte Batı Afrika'daki Ebola salgınının ortadan kalktığını ilan etmişti. Ancak bu üç ülkede tekrar ufak çaplı Ebola salgını yaşanabileceği uyarısında bulunmuştu.

Gine'nin güneyinde 2013 yılının aralık ayında başlayan salgın daha sonra Liberya ve Sierra Leone'ye sıçramış ve 7 ülkede daha Ebola vakalarına rastlanmıştı. Salgın nedeniyle tüm dünyada 11 bin 316 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: AA