Pursaklar'da Karla Mücadele Gece Gündüz Sürüyor

Ankara ve ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle tedbirlerini arttıran Pursaklar Belediyesi ekipleri, vatandaşların mağdur olmaması için üç vardiya halinde mesai yapıyor.

Pursaklar'da Karla Mücadele Gece Gündüz Sürüyor
Halkın sorun yaşamaması ve günlük yaşamın normal seyrinde devam etmesi için Pursaklar Belediyesi bir dizi önlem aldı. Çalışmaların eksiksiz ve kesintisiz yürütülmesi için üç vardiya halinde mesai yapan belediye ekipleri, kar küreme ve tuzlama işine yoğunluk verdi. Karla mücadele çalışmaları kapsamında öncelikli olarak ana yollar, cadde ve sokaklar, okul yolları, kamu binaları ve otobüs güzergâhlarını sürekli açık tutan ekipler, esnafın rahat bir şekilde iş yapabilmesi için kaldırımları da temizledi. Ana cadde, sokak ve sık kullanılan güzergâhlara tuzlama çalışmaları yapan ekipler böylelikle yolların kapanmamasını sağladı.

Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüklerine bağlı üç vardiya halinde mesai yapan ekipler, çok sayıda grayder, kar küreme aracı, tuz kamyonu ve temizlik aracı ile 7/24 çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaları yakından takip eden Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin “Pursaklar coğrafi konum itibariyle yoğun kar yağışının yaşandığı bir ilçe. Gece başlayan kar aralıksız devam ediyor. Bu nedenle belediye olarak tedbirlerimizi arttırdık. Ekiplerimiz gece gündüz üç vardiya halinde çalışıyor” dedi.

Kaynak: İHA