Mısır Ve Rusya Terörle Mücadeleyi Görüştü

Rus ve Mısırlı heyetlerin Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki terörle mücadele konusunu görüşmek üzere bir araya geldiği bildirildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yayımlanan yazılı açıklamada, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Syromolotov başkanlığındaki Rus heyeti ile Mısırlı mevkidaşı Dışişleri Bakan Yardımcısı Mahmud Sami başkanlığındaki heyetin bir araya geldiği belirtildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığında gerçekleştirilen görüşmenin ardından basın mensuplarına konuşan Sami, 'Görüşmeler, özellikle terör konusu başta olmak üzere iki ülke arasındaki iş birliği, terör konusunda görüş alışverişi, bölgesel ve uluslararası çağdaşlaşmanın önündeki engeller, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'nın mücadele ettiği engeller konularına odaklandı' ifadesini kullandı.

Görüşmede ayrıca yabancı savaşçılar konusuna da değinildiği, iki tarafın bilgi ve tecrübe paylaşma konusunda anlaştığı ifade edildi.

Şarm eş-Şeyh-St. Petersburg seferini yapan 9268 sefer sayılı Airbus A321 tipi uçak 31 Ekim'de, havalandıktan kısa süre sonra 17'si çocuk 217 yolcu ve 7 kişilik mürettebatıyla Mısır'ın Sina Yarımadası'nın kuzeyinde düşmüştü. Olayın sorumluluğunu DAEŞ üstlenmişti.

Kaynak: AA