Kayseri Şeker Fabrikası Pancar Bedellerini Ödedi

Kayseri Şeker Fabrikasının üreticilere pancar bedellerini ödediği bildirildi.

Fabrikadan yapılan yazılı açıklamaya göre, pancar bedelleri ürünün tesliminden bir ay sonra 20 Ocak'ta para kasası ile teslim edildi. Şeker Fabrikasına 2015-2016 kampanyası döneminde 8 bin 816 pancar çiftçisi tarafından getirilen 2 milyon 412 bin 694 ton pancar bedeli 505 milyon 843 bin 945 lira oldu.

Pancar çiftçilerine tohum, gübre, mazot desteği ile pancar ekimi, sulama, çapa ve söküm avansları içinde 8 aylık süre içerisinde 337 milyon lira ödendi. Ürün bedellerinden kalan 168 milyon lirası ise 20 Ocak'ta teslim edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Hüseyin Akay, pancar bedellerinin dana önceleri 30 nisanda ödendiğini ifade etti.

Zaman zaman bu ödemelerin mayıs, haziran ve temmuz aylarına sarktığına dikkati çeken Akay, şöyle devam etti:

'Biz önce 20 Martta daha sonra 20 Şubat’ta şimdi de 20 Ocak’ta ödeneceğini ifade etmiştik. Her sene söylediğimiz tarihte gerçekleşti. Bu sene de çok şükür bugün pancar parasını ödeme noktasına geldik. Aslında bu Türkiye de bir ilk. Şimdiye kadar 20 Ocak'ta hiçbir tarafta pancar bedeli ödenmedi. Pancar bedelinin ödenmesinin yanında pancar bedeli için ortaya konulan fiyatta önemli ve anlamlı. Yine bu da Türkiye'de bir ilk, ton başı 200 lira taban fiyat. Yine dünyada da Kayseri Şeker en yüksek fiyatı gerçekleştirmiş durumda. Bunlar bizim yaptığımız icraatların bir örneğidir.'

Kaynak: AA