Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Holmes, Hatay'da

Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Holmes, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş'la görüştü Savaş: 'Küresel güce sahip ülkeler Suriye'de akan kardeş kanına bir an önce çözüm üretmelidir'.

Kanada'nın Ankara Büyükelçisi John Holmes, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı makamında ziyaret etti.

Belediye Basın Yayın Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Savaş ile Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Holmes'un, Türkiye ve Kanada arasındaki sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilerin yanı sıra Ortadoğu'daki gelişmeleri masaya yatırdıkları belirtildi.

Görüşmede, Suriye'deki iç savaşın kente olumsuz ekonomik yansımaları olduğunu ancak insanlar arasında herhangi bir probleme yol açmadığını ifade eden Savaş, şunları kaydetti:

'Kardeşlik bağlarımız her zamanki gibi çok güçlü. Toronto ne kadar güvenliyse Hatay da o kadar güvenlidir. Hatay halkı ne kadar güvendeyse gelecek misafirlerimiz o kadar güvendedir. Küresel güce sahip ülkeler Suriye'de akan kardeş kanına bir an önce çözüm üretmelidir. Çünkü istikrarlı bir Ortadoğu için Suriye'nin toprak bütünlüğü çok önemlidir. Masum halk kendi topraklarından kaçtıkça oralarda terör örgütleri güçlenmekte, güçlendirilmektedir.'

Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Holmes da Ortadoğu ve Suriye'deki gelişmeleri dikkatlice izlediklerini söyledi.

Yeni hükümetleri ve başbakanlarının Suriye konusuna hassasiyetle eğildiğini vurgulayan Holmes, Kanada'ya yakın zamanda göçen 280 mültecinin 55'inin Hatay'dan geldiğini belirtti.

Ziyaret anısına Başkan Savaş, Büyükelçi Holmes'a, kentte dokunan ipek kravat ve şalın yanı sıra barışı simgeleyen Hatay tablosu hediye etti.

Kaynak: AA