GEKA Yönetimi 78. Kez Toplandı

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 78. Yönetim Kurulu Toplantısı, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe başkanlığında Aydın’da gerçekleştirildi.

GEKA Yönetimi 78. Kez Toplandı
Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yapılması planlanan fakat olumsuz hava koşulları nedeniyle Aydın Valiliği’nde gerçekleştirilen toplantıya GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Muğla Valisi Amir Çiçek, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata katıldı.

Ajansın son bir ayda yapmış olduğu faaliyetler gözden geçirildiği ve önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek proje ve faaliyetlerin değerlendirildiği toplantının açılışında konuşan GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, “Ajansımızın danışma organı olan ve dönem başkanlığını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Muhsin Harmandar’ın yaptığı Kalkınma Kurulu, 14. toplantısını 2015 Aralık ayı içinde Adnan Menderes Üniversitesi’nde gerçekleştirdi. Aydın, Denizli ve Muğla’dan katılım sağlayan kalkınma kurulu üyelerimizin Ajansın çalışmalarına yön verecek öneri ve görüşleri bu toplantıda tespit edildi. Özellikle, Ajansımızın destek ve faaliyetlerinde tanıtım ve görünürlüğün artırılması, alternatif turizm, yenilenebilir enerji ve dezavantajlı grupların daha çok desteklenmesi hususlarında yoğunlaşan önerileri bu toplantımızda değerlendirilerek faaliyetlerimizdeki uygulama yöntemleri karara bağlanacaktır” diye konuştu.

“İTALYA’DAKİ AJANSLARIN ÇALIŞMALARI İNCELENECEK”

Diğer ülkelerdeki bölgesel kalkınma ajansı uygulamalarının incelenerek iyi uygulamalarının gözden geçirileceğini kaydeden Vali Kocatepe, “Bu kapsamda özellikle İtalya’daki bölgesel kalkınma ajanslarının çalışmaları bu toplantımızda tartışılacak. Bu yıl ilan etmeyi planladığımız Doğrudan Faaliyet Desteği Programı ve Teknik Destek Programının görüşülmesi diğer gündem maddelerimiz olacak, Doğrudan Faaliyet Desteği Programında Güney Ege Bölgesi’nin rekabetçilik düzeyini artıracak, bölgesel kalkınmaya ivme kazandıracak, sürdürülebilir çevre ve altyapının geliştirilmesini sağlayacak kritik öneme haiz araştırma, geliştirme, planlama, fizibilite ve benzeri diğer desteklenmesi gereken faaliyet konuları belirlenecektir. Teknik Destek Programında ise, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların kurumsal kapasitelerini artırmaya yönelik çalışmalarına destek verilecek ve her iki programın 2016 yılı kapsam, öncelik, bütçe, destek miktarı ve başvuru koşulları Yönetim Kurulumuz tarafından değerlendirilerek karara bağlanacak ve önümüzdeki günlerde Ajansımızca kamuoyuna ilan edilecektir” şeklinde konuştu.

“YATIRIMCILAR İÇİN YER TESİSLERİ KONUŞULACAK”

Yatırımcılar için yer tespitinin daha hızlı ve sistematik olarak yapılması konusundaki konularını da masaya yatıracaklarını dile getiren Kocatepe, sözlerini şöyle tamamladı: “Ajansımızın Aydın, Denizli ve Muğla’da bulunan yatırım destek ofisleri aracılığıyla yatırımcılara tesis için uygun arazilere ilişkin hızlı ve etkin bilgi sunabilmesi amacıyla başlattığı yatırım arazisi tespiti bilgi sistemi hakkındaki çalışma sonuçları toplantımızda değerlendirecektir. Yönetim Kurulumuzun geçen toplantısında Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile işbirliği kararı uyarınca imzalanan protokol ve bundan sonra da ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla yapılması gereken işbirliği protokolleri konuları Yönetim Kurulumuzca incelenerek karara bağlanacak, bölgemizdeki yatırımcılara bu konuda verilecek destek yöntemleri ile bölgemizdeki kurum ve kuruluşların bölgemiz kalkınmasına yönelik düzenlemeyi planladıkları faaliyetlerin Ajans işbirliğinde gerçekleştirilmesine ilişkin talepleri de incelenerek karara bağlanacaktır. Son olarak, Ajans personelinin mesleki ve kişisel bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla 2016 yılı Meslek İçi Eğitim Konuları ve Takvimi gözden geçirerek kararlaştırılacaktır”
Kaynak: İHA