Yargıtay Başkanı Cirit Fas'ta

Fas’a resmi ziyarette bulunan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Fas Yargıtay Birinci Başkanı Mustafa Faris ile bir araya geldi.

Türkiye’nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil'in de hazır bulunduğu görüşmede Cirit, Faslı mevkidaşı Faris ile iki ülke arasında yargı alanında ilişkileri ve işbirliğini geliştirme yolları görüşüldü.

Yargıtay Başkanı Cirit, görüşmeden sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Çok verimli görüşmelerimiz oldu, Türk ve Fas Yargıtayı arasında öteden beri devam eden köklü dostluk ve işbirliği mevcut. Bu görüşmede her iki ülkenin hukuk sistemleri ile ilgili çok yararlı fikir alış verişimiz oldu. Global bir köye dönen dünyada artık sorunlar ortak olduğu gibi çözümler de ortak. Bu nedenle, nasıl daha kaliteli adaleti ülkelerimize yerleştirebiliriz, bununla ilgili çalışmalarda bulunduk“ şeklinde konuştu.

Fas’ın başkenti Rabat’ta yapılan görüşmeden sonra açıklama yapan Faris, 'Türkiye ile Fas’ın ilişkileri her zaman çok iyi ve mükemmel düzeyde devam etmiştir, bu ilişkinin devam etmesini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yarın yapılacak olan Fas Adli Yılı Açılış Töreni'ne katılmak üzere Rabat’ta bulunan Yargıtay Başkanı Girit ve beraberindeki heyetin, iki gün sürecek ziyaretleri boyunca Fas Adalet ve Özgürlükler Bakanı Mustafa Ramid ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

Kaynak: AA