Karabük'te 216 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Karabük’te dünden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle 216 köy yolu ulaşıma kapandı.

Karabük'te 216 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı
Karabük İl Özel İdare Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada, dün sabah saatlerinden itibaren aralıklarla devam eden kar yağışı sonrası bin 528 kilometre uzunluğunda 216 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Açıklamada, 13 greyder, 1 kar bıçaklı kamyon ve 2 dozer ile kapanan köy yollarının ulaşıma yeniden açılması için çalışmaların yapıldığı belirtilerek, Merkez’de 33, Eflani’de 54, Eskipazar’da 5, Ovacık’ta 42, Safranbolu’da 52 ve Yenice’de 30 köyden oluşan bin 528 kilometre yolun ulaşıma kapalı olduğu kaydedildi.

ZİNCİRLER YOK SATTI

Karabük’te etkili olan kar yağışı sonrası ise yollarda ilerlemekte güçlük çeken sürücüler lastikçilere akın etti. Şehir merkezinde kar kalınlığının 10 santimetreye ulaşmasının ardından yolda ilerlemekte güçlük çeken sürücüler çareyi araçlarına zincir takarak çözdü. Kar yağışı nedeniyle ellerindeki zincirlerin adeta yok sattığını söyleyen Ali Osman Şahin, “Kar yağışının aniden bastırması sürücüleri üzerken bizleri ise sevindiriyor. Sezonun ilk karının düşmesiyle birlikte zincir satışlarımız aniden arttı. Normal zincir, takmatik ve kelepçe olmak üzere üç çeşit zincir 80 ile 150 TL arasında değişen fiyatlarla satıyoruz. Sürücüler genellikle kolay olduğundan takmatik ve kelepçe zincirleri tercih ediyor dedi.

Kaynak: İHA