Cansuyu'ndan Afrika'da Hayvan Dağıtımı

Derneğin "Canlı Hayvan Dağıtımı Projesi" kapsamında, üç ülkede ailelere keçi dağıtımı yapılıyor

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Afrika'daki üç ülkede ailelere, geçim kaynağı olması amacıyla keçi dağıtımına başladı.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, Afrika'da umutları yeşertmesi ve halkı memnun etmesi beklenen "Canlı Hayvan Dağıtımı Projesi"nin başlatıldığı belirtildi.

Projenin ilk etapta 3 ülkede hayata geçirildiğine işaret edilen açıklamada, Mali, Kamerun ve Fildişi Sahili'nde canlı hayvan dağıtımlarına başlandığı kaydedildi.

Çalışmanın Afrika geneline yayılacağı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yeni projede, günlük kazançları bir doların altındaki insanlara umut olmayı amaçlıyoruz. Canlı Hayvan Dağıtım Projesi ile bölgede bebeklere süt, ailelere de geçimlerini sağlayacak imkanlar sunulmaya başlandı. Bu proje yerel kalkınmayı desteklemeyi amaçlıyor. Yerel kalkınmayı hedefleyen Cansuyu, bölgedeki partner kuruluşlarıyla öncelikle yoksul ve açlıkla mücadele eden kırsal bölgelerdeki aileleri tespit ediyor. Tespit edilen her bir aileye 2 keçi veriliyor.''

Projeyi yürüten, derneğin İzmir temsilcisi Ahmet Yorulmaz da seçtikleri lokal bölgelerde hayvancılığı geliştirmeyi hedeflediklerini, üç ülkede bugüne kadar 800 çift keçi dağıttıklarını belirtti.

Bölgede bilinmeyen süt ürünlerinin üretimini de ailelere öğretmeye çalıştıklarını vurgulayan Yorulmaz, "Sütten, yoğurt, tereyağı ve peynirin nasıl yapıldığına ilişkin usullerin de öğretildiği bu sistemle, halk kendi kendine yetecek ekonomik erişkinliğe ulaşacak" bilgisini verdi.
Kaynak: AA