Van'da 'Diyaneti'ne Sahip Çık' Eylemi

Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, 'Biz her alanda büyümeyi, daha gelişmiş bir ülke olmayı hedeflerken, Diyanet alanında çalışanlar olarak tek dille şunu söylüyoruz, hilelerle, tuzaklarla, ülkenin altına bomba koyanlarla, ülkenin dinini, imanını çalmaya çalışanları aynı kefeye koyuyor ve kınıyoruz' dedi.Sendikanın Van Şubesi üyeleri, ellerinde, 'Gençliğin için Diyanet'ine sahip çık' ve 'Fetvayı sanal alemde değil, cumada dinle' yazılı dövizlerle müftülük önünde toplanarak 'Diyaneti'ne sahip çık' eylemi gerçekleştirdi.

Arvas, burada yaptığı açıklamada, ümmet coğrafyasına hizmet eden, mazlumların, çaresizlerin imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatırlatmaya çalışan Diyanet'e yapılan acımasız saldırılara karşı olduklarını kamuoyuna duyurmak için bir araya geldiklerini belirtti.

Diyanet'e karşı saldırı dilini kullananları, iyi niyetten yoksun, ön yargılı insanlar olarak nitelendirdiklerini kaydeden Arvas, şöyle dedi:

'Bazı çevrelerin konuyu defalarca başkanlığın görüşü olarak takdim etmesi hiçbir ahlaki değerle ve duyarlılıkla ilişkilendirilemez. Bu alanında görev yapan herkesin kararlılıkla Diyanet'e sahip çıkması gerekir. Dillerinden kin dökülenlerin Diyanet'e dair tek bir olumlu cümle kurmayanların, Diyanet'in kucaklayıcı, yapıcı, aydınlatıcı ve aydınlık yüzünü görmeleri de imkansızdır. Charlie Hedbo Dergisi'ne yapılan saldırıları 'Fransa çocuklarına ağlıyor' diyerek manşet yapanlar, İstanbul'da yaşanan saldırılar için 'katliam ülkesi' diyebiliyor. Kendilerine Türkiye'den daha yakın gördükleri o ülkenin dergisi, bugün sahillerimizde can veren Aylan bebeğin karikatürünü çizip 'Aylan bebek büyüseydi, o bir tacizci olurdu' diyecek kadar İslam'a, Müslümanlara karşı bir linç girişimindeler. Diyanet'e ve Aylan bebeğe saldıranların beslendikleri kaynak birdir.'

Her alanda büyümeyi daha gelişmiş bir ülke olmayı hedeflediklerini kaydeden Arvas, 'Diyanet alanında çalışanlar olarak tek dille şunu söylüyoruz, hilelerle, tuzaklarla, ülkenin altına bomba koyanlarla, ülkenin dinini, imanını çalmaya çalışanları aynı kefeye koyuyor ve kınıyoruz. Biz dün de, bugün de yapılan saldırılar karşısında aynı kararlılıkla bir olduk, diri olduk ve iri olduk, olmaya da devam edeceğiz' diye konuştu.

Kaynak: AA