PKK'da korku ve panik

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen 'Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci' operasyonu sürüyor Nur Mahallesi'ndeki bir evde kitabın altına yerleştirildiği tespit edilen tuzaklanmış el yapımı patlayıcı güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi Teröristlerin, aralarındaki telsiz konuşmalarından dağılma noktasına geldikleri anlaşılıyor.

PKK'da korku ve panik
PKK'da korku ve panik
Şırnak'ın Cizre ilçesinde, bir evde dua kitabın altına PKK'lı teröristlerce tuzaklanmış el yapımı patlayıcı bulundu.

Güvenlik güçlerince ilçenin teröristlerden temizlenmesi için başlattığı 'Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci' operasyonu devam ediyor.

Operasyon kapsamında terör örgütü mensuplarının açtığı hendekler kapatılırken, evlere ve yollara tuzaklanan el yapımı patlayıcılar imha ediliyor.

Nur Mahallesi'nde teröristlerin üs gibi kullandığı bir evdeki aramada, sehpanın üzerindeki dua kitabının altında, tuzaklanmış el yapımı patlayıcı tespit edildi. Kitabın sehpadan kaldırılmasının ardından infilak edecek sisteme sahip olduğu belirlenen bomba düzeneği, uzman ekiplerce etkisiz hale getirildi.

PKK'da korku ve panik

Güvenlik güçlerince sivillerin zarar görmemesi için titizlikle yürütülen operasyonda, buzdolabı, yatak altı, soba içi ve kapıların arkasına tuzaklandığı tespit edilen çok sayıda bomba düzeneği bulunarak, imha edilmişti.

- 'Kolaysa sen gel, ben de kaçacağım'


Terör örgütü üyelerinin, aralarındaki telsiz konuşmalarından korku ve panik yüzünden dağılma ve çözülme noktasına geldikleri anlaşılıyor.

Güvenlik güçleri, bir terörist ile elebaşı arasındaki telsiz görüşmelerine ulaştı. Elebaşının 'Orası bizim için çok önemli, orayı kaybedersek biteriz. Kaçanları infaz edin' talimatı üzerine teröristin, 'Biz artık burada tutunamayacağız. Cizre'nin her yerinden ateş geliyor. Komandolar her tarafta ve mühimmatımız bitmek üzere. Birçok arkadaş gitti, irtibat kuramıyoruz. Kolaysa sen gel, ben de kaçacağım' yanıtını verdiği belirtildi.

PKK'da korku ve panik

PKK'da korku ve panik

PKK'da korku ve panik

Kaynak: AA